Urmărește emisiunea live


Petru (38 ani), alegerile unui om la locul lui: soția sau amanta?

CreditFoto_IonutMacri(5)
CreditFoto_IonutMacri(5)

Petru (Bogdan Dumitrache), personajul principal al debutului în lungmetraj semnat de Hadrian Marcu, "Un om la locul lui" / "A Decent Man", se află în fața unei alegeri dificile. El caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Viitoarea soție este însărcinată, iar fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Află ce alege Petru din 23 noiembrie, la cinema. Filmul este o adaptare a romanului "Firesc", de Petru Cimpoeșu.

Petru are 38 de ani, este inginer de foraj într-o companie multinațională şi îşi petrece mare parte din timp izolat pe un șantier. Petru ține restul lumii la distanță și nu își dă voie să viseze. Cel mai dificil lucru pentru el este să facă o alegere. Laura (Ada Galeș), viitoarea soție, alături de care așteaptă un copil, visează la un mariaj ca-n reviste, în timp ce Sonia (Mădălina Constantin), colega lui și fosta iubită, căsătorită, suferă un accident grav de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe, în timp ce a Soniei pare a se fi sfârșit. Astfel, el își asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

"Petru este om singur. Este un om care se autoizolează, un om al cărui adevăr interior este în conflict cu convenția socială și atunci caută locuri mai retrase, unde poate fi lăsat în pace, să fie așa cum își dorește. Laura îi oferă lucrurile care îi lipsesc - căldură, casă, emoție - în timp ce Sonia îi oferă un alt tip de relaționare, să fie lăsat în pace atunci când are nevoie de asta. În Sonia găsește un prieten și, în același timp, un partener, în timp ce în Laura găsește o femeie și un partener.", spune Bogdan Dumitrache despre personajul pe care îl interpretează în filmul "Un om la locul lui".

Distribuție de succes

"Un om la locul lui" / "A Decent Man", din distribuția căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Bogdan Dumitrache a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului "Constantin Nottara" din București în anul 2000, dar a renunţat repede la teatru în favoarea filmului. De-a lungul carierei sale, a jucat în filme precum "Trafic" (r. Cătălin Mitulescu), "Moartea domnului Lăzărescu" (r. Cristi Puiu), "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (r. Cătălin Mitulescu), "Portretul luptătorului la tinereţe" (r. Constantin Popescu), "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" (r. Adrian Sitaru), "Poziţia copilului" (r. Călin Peter Netzer), "Dublu" (r. Catrinel Dănăiață), "Sieranevada" (r. Cristi Puiu), "Marița" (r. Cristi Iftime) sau "Pororoca" (r. Constantin Popescu). Devenit cunoscut publicului larg datorită rolului din serialul "În derivă", Bogdan Dumitrache a câştigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2011. Acelaşi an îi aduce lui Bogdan Premiul GOPO pentru rolul Laurian Haşiu ,,Leu" din filmul "Portretul luptătorului la tinereţe". Rolul din "Pororoca" i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în 2017.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu.
Montaj - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producător executiv - Titi Rădoaie, coproducător - Adela Vrînceanu Celebidachi, producători - Anamaria Antoci, Adrian Silișteanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel