EXCLUSIV  Pauliuc, Ciucă, Motreanu, Andronache și Roman - declarații pe surse din ședință. Strategia PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

DC News a obținut, pe surse, declarațiile mai multor lideri PNL din ședința partidului de astăzi.

Astăzi, în Partidul Național Liberal a avut loc o ședință în care au fost dezbătute mai mult subiecte de interes public. DC News a obținut, pe surse, cele mai importante declarațiile ale Nicoletei Pauliuc și ale lui Gabriel Andronache, Florin Roman, Dan Motreanu și Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„Prioritățile pentru noua sesiune: să îndeplinim jaloanele prevăzute în PNRR, creșterea plafonului pentru impozitarea pensiilor (am pregătit o inițiativă legislativă pe acest subiect), eliminarea dublei impozitări la pilonul doi (colegii au scos un raport în unanimitate pe acest proiect), eliminarea publicității la jocurile de noroc (există susținere în coaliție)“, a spus Gabriel Andronache.

„Un parlamentar PNL are legi cât are un grup la un loc. Noi chiar ne facem treaba. Avem proiecte legislative, mergem la comisii, ne facem treaba. Trebuie să avem mai mult curaj să atacăm tribuna“, a precizat Florin Roman.

„Prin această ordonanță (Ordonanța 115 /2023) oamenii vor primi mai puțini bani pe concediile medicale, vor fi impozitate inclusiv concediile pentru maternitate cu10%. Am avut o discuție și cu domnul ministru Boloș, așa că vă cer acordul ca împreună cu grupul PNL să depunem amendament la Senat, în comisii. E un mesaj pe care l-am primit de la pacienții oncologici, prin urmare continuăm politicile de îmbunătățire a calității vieții, a familiilor cu copii. 

(*este vorba despre concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate; concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav; concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice; concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal care se acordă persoanelor asigurate în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 25/2004, cu modificările şi completările ulterioare) 

Un alt proiect care a trecut de Senat și merge la Camera Deputaților este cel care prevede ca perioada de 2 ani cât bolnavii oncologici stau în tratamente medicale să fie considerată vechime în muncă. Eliminăm o discriminare a acestei categorii, nu a fost opțiunea lor să se îmbolnăvească. Voi prezenta proiectul în februarie la Bruxelles, ei îmbrățișează să ducem proiectul la nivel european“, e mesajul transmis de Nicoleta Pauliuc.

„Sunteți fața cea mai importantă a PNL. Întotdeauna parlamentarii au fost cei care au adus un plus partidului în bătăliile electorale.

Trebuie să evidențiem că PNL are proiecte, am gestionat țara în perioada de multiple crize, am avut soluții la marile probleme ale României“, a spus Dan Motreanu în fața colegilor săi.

„De la începutul anului a fost protestul fermierilor, cât se poate de justificat. Abordarea noastră a fost de deschidere la dialog, empatie, apropiere pentru a putea să găsim soluții.

Suntem cei mai credibili, dacă ne uităm la ce înseamnă administrație liberală. Să nu ne fie rușine să vorbim despre toate astea.

V-aș ruga să vedeți cât de ușor și repede s-au manifestat elementele populiste, extremiste din țara noastră.

Va fi necesar să gestionăm astfel de fenomene extremiste, violente, pornind de la cea verbală. Primele chestiuni am putut să le vedem la Suceava. Toată admirația pentru curajul domnului Flutur.

Toate aceste chestiuni care țin de combaterea și reducerea consumului de droguri, registrul traficanților, înființarea centrelor de recuperare, toate proiectele care pot contribui la dinamica absorbției de fonduri europene trebuie să fie pe masa parlamentarilor PNL“, a precizat președintele partidului, Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel