OUG Legile Justiției. Tudorel Toader, primele declarații

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției, face primele declarații despre Ordonanța de Urgență a Guvernului pe Legile Justiției. 

Iată declarațiile lui Tudorel Toader: 

”Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiției. A fost publicată și cea de-a treia lege a justiției, care urmează să intre în vigoare mâine. 

Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneția, pentru preluarea unor dintre solicitările scrise explicite ale CSM, pentru alte necesare corelări, pe care le voi prezenta, Guvernul a adoptat prezenta OUG. 

Noi considerăm și eu ca ministru al Justiției consider că modificările aduse Legilor Justiției sunt, se vor dovedi benefice pentru activitatea de înfăptuire a justiției pentru cetățeni, pentru suplimentarea garanțiilor de realizare a drepturilor și libertăților fundamentale. 

Vreau să fac precizarea că nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia, cum am auzit în spațiul public, soluțiile din OUG. N-am mers nici pentru a solicita și lua aprobare pentru aceste soluții. Nu am mers pe cont propriu, fără o prealabilă dezbatere cu decidenții din țară”

În continuare ministrul a prezentat modificările, cum vedeți în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel