OMS: Alcoolul, interzis femeilor aflate în perioada reproductivă. Carmen Avram: OMS ar fi trebuit să interzică testele pe virusuri

OMS cere interzicerea consumului de alcool pentru femeile aflate în perioada reproductivă / Foto: Pixabay
OMS cere interzicerea consumului de alcool pentru femeile aflate în perioada reproductivă / Foto: Pixabay

Femeile aflate “în perioada reproductivă” sa nu mai bea alcool, cere OMS. Carmen Avram a intervenit, spunând ce ar trebui de fapt să facă Organizația Mondială a Sănătății.

În cadrul unui plan de acţiune în privinţa alcoolului, mai mulţi lideri OMS încearcă să le interzică femeilor aflate “în perioada reproductivă” să mai consume alcool. Carmen Avram a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiuni Jocuri de putere de la Realitatea Plus. Realizatorul emisiunii, Bogdan Muzgoci a întrebat-o ce se înțelege mai exact prin această “perioada reproductivă”, de la ce vârstă vrea OMS ca femeile să nu mai consume alcool.

"Ce se înțelege mai exact prin această perioadă reproductivă? Din punctul meu de vedere înseamnă din momentul din care poți face copii, până în momentul în care nu mai poți face, adică la menopauză.", a întrebat Bogdan Muzgoci.

"Așa o înțeleg și eu.", a probat Carmen Avram.

"Păi și care mai e fericirea?"

"Păi și care mai e fericirea, doamnă? Că le-a luat femeilor fericirea în viață.", a spus Bogdan Muzgoci.

"Cred că OMS ar fi trebuit de exemplu să interzică testele pe virusuri. Ar fi trebuit să interzică Chinei să șantajeze pe toți cei care le cer socoteală pentru COVID și adevărul despre ce s-a întâmplat acolo. Recomandarea e bună, dar tu nu poți să o faci în felul în care ai făcut-o pentru că femeie însărcinată nu va bea atâta vreme cât ea are educație în acest sens, prin școală, prin campanii naționale, cu ajutorul părinților. Nu cred că OMS ar trebui să spună așa ceva sau dacă o spune să o spună mai degrabă ca sfat.", a conchis Carmen Avram.

Măsura se regăseşte într-un draft care vizează planul de acțiune împotriva alcoolului pentru intervalul 2022-2030. OMS susține că „ar trebui acordată o atenție adecvată prevenirii inițierii consumului de alcool în rândul copiilor și adolescenților, prevenirea consumului de alcool în rândul femeilor însărcinate și a femeilor aflate la vârsta fertilă”, scrie Daily Star. Inițiativa OMS a fost dur criticată de către mai multe organizații, fiind catalogate ca fiind „sexiste și paternaliste”. Un val de reacţii a curs şi pe Twitter faţă de intenţia OMS, multe femei împărtăşindu-şi indignarea și spunând că astfel le sunt luate libertățile. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel