Nu tăia codița cepei atunci când o cureți! Gestul banal care te ajută mult

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știai că nu ar trebui să tai codița cepei atunci când o cureți? Iată de ce.

Pentru ca sfecla pentru salată să-şi păstreze culoarea roşie, se pune la fiert bine spălată în apă clocotită. Curăţată înainte de fiert, sfecla îşi va pierde gustul şi culoarea în apă.

Sarmalele nu se prind pe fundul vasului în care se fierb, dacă la început veţi aşterne în cratiţă un rând de crenguţe de cimbru, de vişin şi câteva frunze de varză întregi.

Dacă vă rămân cartofi fierţi în coajă, de pe o zi pe alta, îi pasaţi, puneţi sare, piper, boia, pătrunjel, 1-2 ouă şi cu puţină făina şi faceţi chifteluţe.

Vezi și: Cum faci un covridog. Rețeta simplă și delicioasă

După ce bucheţelele de cimbru s-au uscat bine, la loc ferit de praf, frecaţi-le şi treceţi-le prin ciur, păstrându-le în borcane închise.

Puneţi puţină sare în tigaie înainte de a pune untura la încălzit. Aceasta nu va mai sări în stropi în timpul preparării.

Piureul de cartofi va fi mai bun dacă în apa în care se fierb cartofii se pun şi 2-3 căţei de usturoi şi o jumătate de morcov.

Când curăţaţi ceapa, nu-i tăiaţi codiţa. Aceasta vă va ajuta să o puteţi toca mărunt fără a-i fugi frunzele.

Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Trucul banal, fără pic de efort

Zarzavatul veşted se va curăţa mai uşor şi mai bine dacă îl ţineţi câteva ore în apă rece.

Andivele se spală, fără să le ţinem în apă, astfel devin lemnoase şi amare.

Laptele pus la fiert nu se va afuma dacă ungeţi interiorul vasului cu foarte puţin ulei.

Toba de casă se taie mai frumos dacă este ţinută cel puţin o oră în frigider.

Pentru ca piureul de cartofi să fie mai spumos şi mai alb se va freca cu lapte fierbinte, nu rece.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă legumele pe care le-ai cumpărat sunt proaspete. Testul simplu și eficient

Când plecaţi în excursie, puneţi untul în ardei graşi frumoşi şi mari, cărora le-aţi scos seminţele şi aţi acoperit la loc cu cotorul.

Găluştele de griș vor avea o culoare mai frumoasă dacă vei pune în griș şi 2 linguriţe de mălai grişat, iar în gălbenuş puţină sare.

Vezi și: Bunele maniere. Când nu trebuie să spui "Poftă bună"! Greșeala pe care mulți o fac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel