Nu cunoști pe nimeni la universitate? Iată câteva sfaturi pentru a-ți face prieteni noi

Fotografie de la Buro Millennial/ Pexels
Fotografie de la Buro Millennial/ Pexels

A-ți face prieteni noi este una dintre cele mai mari preocupări pentru cei care încep facultatea. Dar nu vă temeți: este mult mai ușor decât credeți. Iată câteva sfaturi de pus în practică.

Proverbul spune: ”Cine găsește un prieten găsește o comoară”. Dar nu este întotdeauna ușor să cunoști oameni noi și să-ți faci prieteni noi, mai ales după doi ani de relații sociale compromise. 

Pandemia de COVID-19 a schimbat într-adevăr totul, inclusiv prieteniile noastre. Distanțarea socială a făcut dificilă întâlnirea cu oameni noi, dar și păstrarea contactului cu vechii prieteni.

Dar acum, odată cu revenirea la normal ne aflăm într-o situație mai avantajoasă: este mai ușor să ne facem noi prieteni. Acum este timpul să-ți încordezi acei mușchi sociali neutilizați pentru a cunoaște oameni noi. Pe de altă parte, a avea prieteni duce la o serie de beneficii: este bine pentru dispoziție, crește stima de sine, ajută la gestionarea mai bună a stresului și creează o anumită bunăstare emoțională și mentală care se reflectă și asupra corpului. Așa că a lăsa deoparte jena și a sări în noi situații sociale merită întotdeauna, potrivit publicației Come si Studia.

1. Caută persoane cu interese similare cu ale tale

Nu vă așteptați ca oamenii să vă abordeze și să vă ceară să fiți noul lor cel mai bun prieten, nu mai suntem în clasa întâi. Dar te poți pune în situații în care să cunoști oameni noi este mai firesc. De exemplu, te poți implica în activitățile extra-universitare care îți plac cel mai mult. În acest fel, știi deja că alți oameni împărtășesc aceleași interese ca și tine și astfel ai un punct de plecare perfect pentru a începe o conversație.

2. Fii deschis la tot

Păstrați mintea deschisă cât mai mult posibil. De exemplu, doar pentru că cineva nu este obsedat de emisiunea ta preferată nu înseamnă că nu poți fi prieteni. A rămâne deschis la minte atunci când vine vorba de a-ți face noi prieteni este esențial. Uneori e frumos să ai alte interese decât prietenii tăi, nu-i așa?! Cum altfel ai auzi despre cărți, filme și emisiuni TV, altele decât cele pe care le urmărești deja?

3. Începeți cât mai multe conversații

La barul universitatii, pe coridoare sau de ce nu, chiar și la coadă până la baie. Începe o conversație cu persoana de lângă tine. Nu vă fie teamă. Va fi total deranjant să faci prima mișcare? Probabil că da, dar va merita odată ce spargi gheața și vei găsi un nou prieten.

4. Fă-ți timp

Ca atunci când te îndrăgostești, chiar și cu prietenii nu ar trebui să-ți forțezi mâna prea mult. La început, ia-o încet . Așteptați până când vă simțiți confortabil să discutați înainte de a sugera să mergeți împreună în altă parte, fie că este vorba doar de o cafea sau de o ieșire de sâmbătă seara. De asemenea, evitați situațiile cu tensiune ridicată sau potențial jenante, cum ar fi o cină în familie și optați pentru ceva casual.

5. Profită de evenimentele organizate de universitate

Adesea, la începutul anului, toate institutele au zile de orientare sau mai general evenimente organizate special pentru socializare. Deși ți se pot părea puțin plictisitoare, sunt de fapt un loc grozav pentru a întâlni oameni noi. Fata aceea care stă lângă tine este probabil la fel de nervoasă ca și tine. Apropie-te și schimbă câteva glume de curtoazie. Veți vedea că într-o clipă grupul de oameni cu care să conversați se va mări.

7. Fii tu însuți

Adesea, atunci când întâlnim oameni noi, credem că trebuie să ne comportăm într-un mod specific, diferit de modul în care sunt de obicei. Dar, de fapt, majoritatea oamenilor prețuiesc autenticitatea mai mult decât orice altceva. Sfatul este să fii pur și simplu tu însuți. Dacă cineva nu te place pentru ceea ce ești, e în regulă. Acest lucru nu numai că te va ajuta să formezi prietenii mai autentice, dar te vei distra mult mai mult cu oamenii cu care poți fi tu însuți.

8. Fă efortul de a încerca

Să-ți faci prieteni noi nu înseamnă doar să faci primul pas, ci să faci mereu un efort pentru a crește relația. Odată ce întâlniți pe cineva cu care vă simțiți confortabil și cu care vă place să discutați, cereți-i numărul de telefon și rămâneți în legătură. Invită-i afară sau mergi la un film. Cu cât petreceți mai mult timp împreună, cu atât vă este mai ușor să deveniți prieteni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel