Filmul "Dune", desființat. Irene Buhăniță, recenzie: O poveste semi-plicticoasă

Foto: Youtube Dune
Foto: Youtube Dune

Lector univ. dr. Irene Buhăniță a reacționat la adresa filmului "Dune".

Lector univ. dr. Irene Buhăniță, de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, a publicat un mesaj despre superproducţia "Dune".

"Dune", noua adaptare a regizorului Denis Villeneuve a romanului cu acelaşi nume al autorului de science fiction Frank Herbert, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american. Lansată cu câteva săptămâni în urmă şi în alte ţări, superproducţia a obţinut încasări de 300 de milioane de dolari în întreaga lume, informează AFP, citează Agerpres.

Cu o distribuţie plină de vedete ca Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin şi Stellan Skarsgard, „Dune” spune povestea familiei Atreides, desemnată să conducă o planetă unde este produsă misterioasa „mirodenie”, o substanţă indispensabilă călătoriilor interplanetare.

Warner Bros a anunțat recent că filmul va avea o continuare, a cărei premieră e programată în octombrie 2023.

Irene Buhăniță, despre "Dune"

 

"Am văzut Dune și am înțeles așa:

Dacă ai citit (cărțile, nu cartea), e cea mai bună ecranizare de până acum, pentru că respectă la virgulă linia poveștii. Și știi clar că filmul nu se termină brusc, ci fix la finalul primului volum.

Dacă n-ai citit, e o poveste semi-plicticoasă a unei familii oropsite de soarta, nu știi de ce, nu știi de cine, contextul lipsește cu desăvârșire. Și da, se termină fix când începea să devină interesant. Nu sunt de acord cu recenziile care spun că Bene Gesserit-ul e mult mai bine conturat aici. Dimpotrivă, e cvasi-inexistent după primele 20 minute.

Mentații apar așa cum sunt descriși în carte, dar cuvântul ”mentat” nu este pomenit nici măcar o dată. Nu știm de ce un individ numit Harkonnen plutește prin aer și ce are cu familia respectivă. Iar Ghilda, subiect esențial în conflict, e pomenită doar în cele 30 de secunde de la început.

Altfel, realizarea e uimitoare și abia aștept partea a două", a scris Irene Buhăniță, pe pagina de Facebook.

Pelicula în regia lui Denis Villeneuve a avut încasări de 15,5 milioane de dolari de vineri până duminică, o scădere de 62% în comparaţie cu weekendul lansării sale, care a avut loc simultan pe marile ecrane şi pe platforma de streaming HBO Max.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel