EXCLUSIV  Nou PROIECT POLITIC. Se rup PARTIDE. Adevăratul pericol pentru guvernare

Daniel Constantin, a cărui excludere se cere din ALDE, după ce i-a fost retras sprijinul politic, pune la cale un nou proiect politic. 

”ALDE e la guvernare, prea mulți nemulțumiți nu cred că sunt. Gruparea lui Daniel Constantin nu cred că e atât de mare cât crede el, dar cu siguranță nu va sta de nebun. El a fost copreședinte ALDE, șef de partid (PC- n.r.), nu o să stea acum la pensie. Chiar va face un proeict politic. Acum nu știu în ce constă, cât de carismatic este Daniel Constantin, ca să aducă oameni. Fiind la guvernare, oamenii dacă au ceva de câștigat, nu știu dacă se duc lângă Daniel Constantin, în afară de cei care sunt pe picioarele lor și care îl pot urma. Cei care depind foarte mult de zona politică nu au cum să plece după Daniel Constantin. Nu renunță la poziții, funcții, demnități. Nu știu dacă în realitate e o masă critică. Sigur că, dacă pleacă oamenii aceștia, nu e plăcut pentru guvernare, dar nu se pune vreo problemă de instabilitate la modul real” a spus Alfred Bulai pentru DCNews

Influența lui Ponta

Situația ar fi alta dacă ”în joc” ar intra și Victor Ponta, cunoscut apropiat al lui Daniel Constantin. 

Sociologul subliniază că ”Dacă dl Ponta la rândul lui încearcă aceeași manevră în PSD, iarăși se pune problema câți pleacă, fiind la guvernare și PSD și ALDE. Cele două partide au capacitatea de a lua lângă ei și alți senatori și deputați din Parlament, stabilitatea nu prea se pune în pericol, pentru că intuiția îmi spune că nu pot fi foarte mulți nici de la PSD, nici de la ALDE. Cu alte cuvinte, siguranța la vot va rămâne pentru că nu sunt la limită în realitate acum”.  

Pericol pentru guvernare, dar nu acum

”Nu cred că ei visează la altceva decât la o forță de rezervă care ar putea fi în viitor să aibă o forță de negociere foarte mare pentru că vor putea să încline balanța.” a opinat Alfred Bulai. ”Gestul este de a-și construi în timp o platformă, nu vă așteptați la schimbări majore pe scena politică. În timp, dacă aduc oameni mai importanți pe care-i știe lumea, e posibil să fie o forță coagulată în Parlament care să poată să încline, de exemplu în cazul unei moțiuni de cenzură, balanța. Teoretic depinde câți pleacă. Marea mișcare este să vedem câți trec în cealaltă tabără. Nu e Daniel Constantin singur, dar nu ne așteptăm să rupă jumătate din ALDE. Poate sunt din vechea garnitură a lui Daniel Constantin, dar nu toți, pentru că unii au deja niște poziții pe care le-au câștigat, nu renunță la ele în acest moment. În caz de forță majoră, da, dacă în toamnă se pune problema reală a unei moțiuni de cenzură e posibil ca unii care nu au plecat pe noua platformă să plece atunci. Pentru guvernare, e un potențial pericol, dar nu acum.” a conchis sociologul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel