Nou jucător politic. Un fost ministru al PDL și-a făcut partid

play-chess-bw
play-chess-bw

Un fost ministru al PDL și-a lansat partid. Logo-ul partidului este un… măr verde. Sigla este MAR. 

Partidul Mișcarea Agricultorilor din România a fost lansat de Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii în Guvernul Ungureanu.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma politică a MAR este:

-își propune antrenarea populației rurale în promovarea de politici de reabilitare a agriculturii și a spațiului rural, prin stimularea și susținerea investițiilor în domeniul integrării agriculturii, prin reabilitarea zootehniei, a procesării produselor agricole primare, a sistemelor de irigații, a depozitelor de produse agricole vegetale și animale, stabilitatea pieței produselor agricole, prin politici privind predictibilitatea activității economice în agricultură.

- acordă o atenție deosebită cercetării științifice și extensiei acesteia în agricultură. Instituțiile statului destinate cercetării trebuie să beneficieze de condiții pentru performanța științifică și aplicativă, pe domenii importante de tehnologie, genetică, testare. Se promovează politici de stimulare a cercetării și în mediul privat.

- acordă o atenție deosebită educației în mediul rural, ridicării nivelului de acces al tinerilor la învățământul mediu și superior, dar și eradicării fenomenului de abandon școlar, în tot sistemul de învățământ din România. MAR va promova politici de reformă profundă a educației, pentruvalorificarea potențialului intelectual românesc, recunoscut pe plan internațional, dar și pentru a ridica nivelul componentei civice a învățământului românesc.

- promoveaza politici de îmbunătățire consistentă a asistentei sanitare și sociale în spațiul rural.

- promoveaza politici de reabilitare a industriei pentru construcția de mașini agricole și utilaje pentru zootehnie, irigații, depozitare, transport și procesare a produselor agricole, în vederea acoperirii în cel mai înalt grad a necesarului tehnologic din agricultură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel