Noile măsuri fiscale ale lui Ciolacu, atacate la CCR. Cătălin Drulă (USR): Modificările reprezintă un adevărat asasinat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cătălin Drulă, liderul formațiunii USR, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă de la Târgu Jiu, că va sesiza CCR în privinţa noilor modificări fiscale.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creşterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele româneşti şi îi împinge pe antreprenori în subteran”, a declarat Cătălin Drulă, care acuză că ”PSD şi PNL sunt astăzi două partide identice, care nu acţionează în interesul românilor, ci în cel al clientelei de partid”.

”Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare şi, în aceşti doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu. Nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei româneşti fără trădarea preşedintelui Iohannis şi a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăşte pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare şi aceasta a venit din partea preşedintelui şi a PNL.

Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Ţara noastră merită mai mult decât asta. (..) Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluţie pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public şi vom implementa PNRR – un plan conceput de USR pentru investiţii şi pentru transformarea acestei ţări”, a mai spus liderul USR.

Ciolacu: Unde sunt creșterile de taxe?

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat nedumerit, miercuri, cu privire la nemulțumirile în privința noilor măsuri fiscale.

Întrebat ce părere are despre faptul că, deși ce atât personaje din PNL, cât și personaje din PSD, au promis că nu vor exista creșteri de taxe în cadrul noilor măsuri fiscale, acestea au avut loc, premierul Ciolacu a răspuns:

„Unde sunt creșterile de taxe?”

Jurnalista a continuat: „Păi crește TVA-ul pentru unele produse, cresc accizele pentru unele produse”.

Potrivit premierului, aceste creșteri rămân în limita normalității, pentru că îi permit României să se alinieze la o serie de politici europene care vin tot în beneficiul consumatorilor.

„Sunt normale, ne încadrăm în logica europeană. Nu se încurajează niciunde în Europa să dai produse zaharoase la copii. Uitați-vă la statistici și veți vedea că niciunde, mai ales în România, nu trebuie încurajat acest lucru. TVA-ul se uniformizează. Nu sunt de acord la cluburi să dea TVA de 5%, ca la cărți și proteze. Nu poate statul român să țină cluburile, nu cred că e nevoie să le țină. Nu (mă refer) la cluburi sportive. La spectacolele de teatru (taxele) au rămas, în continuare, 5%”, a mai precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel