EXCLUSIV  Nelu Iordache, ridicat de DNA din avion. Chirieac: "Mesaj clar pentru Orban". Vâlcu, observaţie cheie: Întăreşte semnalul

Facebook PNL
Facebook PNL

Analistul politic Bogdan Chirieac vine cu o întrebare extrem de importantă în contextul bătăliei pentru şefia PNL, dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu. 

Întrebat dacă ridicarea omului de afaceri Nelu Iordache de către DNA de pe pista aeroportului este un mesaj pentru Ludovic Orban, Bogdan Chirieac a făcut o analiză scurtă. 

"Ştiţi cum ne duce gândul automat la relaţia de prietenie dintre domnul Nelu Iordache şi domnul Ludovic Orban? Prin felul în care a fost dus la DNA Nelu Iordache. Cu o zi înainte, cu un an înainte, omul a fost acasă. În momentul în care contactezi turnul de control, că totuşi nu fugea Osama Bin Laden, opreşti avionul pe pistă, te năpusteşti în avion, îl arestezi imediat, această zonă este cu mesaj, orice s-ar spune. 

Bun, nu vorbim de personajul Nelu Iordache, zis Academicianul ca urmare a bibliotecilor scrise pe Ştirbei Vodă (n.r. sediul DNA). Dar mesajul e clar! Întrebarea mea este următoarea: chiar şi cu tot sprijinul de la cel mai înalt nivel, domnul Cîţu nu poate câştiga alegerile din PNL decât dacă i se arată pisica lui Ludovic Orban?", a declarat Bogdan Chirieac în emisiunea "Ce se întâmplă", de la DC NEWS TV. 

Val Vâlcu, observaţie cheie 

"S-a sărit peste un lucru extrem de important la nivelul coincidenţelor. Eu nu cred că este o coincidenţă că săltarea lui Nelu Iordache de pe aeroport a generat imagini care au ajuns la Pro TV. Adică nu au ajuns la nu ştiu ce post de televiziune obscur. Mă gândesc că este vorba de măiestrie jurnalistică, la fel cum presa procurorilor găseşte stenogramele înaintea tuturor. Unul găseşte o valiză lăsată şi aşa mai departe. În felul ăsta se întăreşte puterea semnalului transmis lui Orban", a punctat Val Vâlcu. 

"Mai e o chestie. I-au dat control judiciar (n.r. lui Nelu Iordache) 60 de zile şi dacă ne gândim, e cam până trece congresul PNL", a replicat şi Răzvan Dumitrescu.

VEZI MAI MULTE DECLARAŢII ÎN VIDEO

Ridicarea lui Nelu Iordache de DNA; anunţată la DC NEWS de Diana Tache 

"Dau şi eu un exemplu de breaking news. Am văzut o ştire mai devreme, în urmă cu vreo 10-15 minute, cum că domnul Nelu Iordache, constructorul, celebrul prieten al lui Ludovic Orban, a fost, ce să vedeţi, săltat de DNA şi dus la audieri", a spus Diana Tache la DC NEWS. 

"Ca în vremurile bune, săltat din trafic?", a replicat Bogdan Chirieac. 

”Se pun la punct strategiile, faza pe DNA: E congresul PNL, faza pe DNA”

"Nu ştiu dacă din trafic sau de la domiciliu, este irelevant, dar a fost preluat şi dus cu mandat la sediul DNA, de pe Ştirbei Vodă. Este bine că s-a terminat campionatul, că dl Bologa e la serviciu, astfel încât să se mai întâmple lucruri. Ce, vi se pare că se intenţionează punerea la punct a unor afacerii oneroase desfăşurate de unii şi alţii? Nu, se pun la punct strategiile, faza pe DNA: E congresul PNL, faza pe DNA", a mai spus jurnalista. 

Chirieac, contrariat: Cum adică a fost săltat ”Academicianul”

"Dl Iordache era prim colaborator al DNA. La un moment dat, i se spunea Academicianul, pentru numărul mare de file scrise. Cum adică a fost săltat? Cred că s-a dus dânsul la DNA să mai împărtăşească din experienţe", a mai punctat Bogdan Chirieac. 

"Nu cred că în acest moment există o putinţă din perspectiva colaborării funcţionarilor DNA cu cei de tipul lui Nelu Iordache, astfel încât să poată să sune cineva din sediul DNA şi să îl cheme la nişte discuţii mai sincere când este nevoie. Vom vedea dacă va ieşi, ce ne comunică, dacă ne comunică ceva. E interesant de văzut şi în perioada următoare dacă există şi alte persoane care vor fi invitate la o cafea, după această vizită", a concluzionat Diana Tache. 

Condamnare de 12 ani la închisoare

Nelu Iordache, considerat unul din "regii asfaltului", patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie, având şi o condamnare de 12 ani şi 6 luni închisoare, care nu este însă definitivă.

Astfel, în luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel