Mitul vinului roșu, o tehnică de PR

Vin
Vin

Un pahar de vin roșu pe zi este benefic pentru a arde grăsimile, a ne feri de cancer, de boli cardiovasculare și ne ajută să trăim mai mult. Cu toții știm asta. Însă, avem certitudinea că "paradoxul francez" este real?

"Vinovat" pentru toate cele bune din vinul roșu ar fi resveratrol, un antioxidant aflat într-o concentrație mare în vinul roșu datorită fermentației.

Ultimul studiu, publicat luni în JAMA Internal Medicine, o revistă a Asociației Medicale Americane, citat de thelocal.fr, arată că  resveratrol nu are o influență substanțială asupra inflamațiilor, bolilor cardiovasculare, cancer sau longevitate, după cum spune Richard Semba, cercetător de la Universitatea de Medicină Johns Hopkins. 

Chiar dacă nu a fost dovedit ce efecte poate avea asupra organismului uman, studiile au contribuit la vânzarea resveratrolului. În SUA, vânzările de Resveratrol sunt în valoare de 30 de milioane de dolari pe an. 

VEZI și: Harta țărilor unde se bea alcool în cantități uriașe. Vezi situația României

Ultimul studiu, bazat pe măsurarea nivelurilor de resveratrol din urină, a fost realizat pe 800 de oameni din două sate din Italia. Cercetătorii au vrut să vadă dacă resveratrolul are vreun efect asupra îmbunătățirii sănătății. Cei pe care s-a realizat studiul aveau 65 de ani sau mai mult, când au început cercetările, în 1998. În nouă ani, în care i-au urmărit, 34% au murit și cercetătorii nu au putut observa o legătură între moarte și nivelurile de resveratrol. Nu au putut observa nici o legătură cu dezvoltarea cancerului sau bolilor de inimă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel