Marmota Phil, cel mai faimos meteorolog din lume, și-a văzut umbra. Acest lucru prezice durata iernii / video

Marmota Phil, cel mai faimos meteorolog din lume, și-a văzut umbra. Acest lucru prezice durata iernii / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Marmota Phil, cel mai faimos meteorolog din lume, și-a văzut umbra. Acest lucru prezice durata iernii / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O ceremonie în care o marmotă își privește umbra are loc anual în orașul Punxsutawney din Pennsylvania, SUA.

Marmota Phil, cel mai faimos meteorolog din lume, şi-a văzut umbra. Astfel, potrivit tradiţiei, urmează încă şase săptămâni de iarnă. Ceremonia se desfăşoară an de an într-un orăşel din Statele Unite, în a doua zi a lunii februarie.

"Prin umbra mea prezic că urmează alte şase săptămâni strălucitoare de iarnă."

Tradiţia spune că dacă Phil îşi vede umbra, atunci iarna va continua şase săptămâni, iar dacă nu, primăvara va veni mai devreme.

Orășelul Punxsutawney(PANKSATONI), din Pennsylvania, respectă tradiţia de 136 de ani şi a inspirat şi scenariul unui film, tradus în limba română ca Ziua Cârtiţei - deşi animalul respectiv e, de fapt, o marmotă.

Pelicula, cu actorul Bill Murray în rol principal, a făcut localitatea celebră în întreaga lume. Anual, evenimentul atrage zeci de mii de turişti. În 2021, din cauza pandemiei, festivalul s-a desfăşurat fără public şi a putut fi urmărit online, scrie Publika.

Vremea pe luna februarie. Veşti bune pentru schiori, la munte continuă să ningă

ANM a emis prognoza actualizată pe patru săptămâni. Veştile sunt excelente pentru schiori, pentru că la munte va continua să se depună strat de zăpadă. 

Săptămâna 31.01.2022 – 07.02.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui excedent local în nord-vest.

Săptămâna 07.02.2022 – 14.02.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sud-vestul extrem.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele montane și centrale, dar și deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 14.02.2022 – 21.02.2022

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâtă la munte, dar și ușor mai ridicată în sud-vest.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică a teritoriului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel