Marea calitate a lui Răzvan Lucescu: "L-a ajutat lucrul ăsta pe la toate echipele pe unde a mers"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

În sezonul 2005-2006, Răzvan Lucescu, un antrenor aflat la început de carieră, reuşea o performanţă în care nu credea nimeni la începutul anului. A dus-o atunci pe Rapid Bucureşti până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, competiţie din care giuleştenii au fost eliminaţi de Steaua Bucureşti, fără să piardă însă (1-1 în Giuleşti, 0-0 pe Lia Manoliu). 

Ionuţ Rada, unul dintre fotbaliştii care evoluau în Giuleşti la acea vreme, l-a descris în câteva cuvinte pe Răzvan Lucescu, într-un interviu exclusiv pentru DC SPORT. 

"Era un antrenor foarte tânăr, într-adevăr, destul de apropiat de vârstă cu noi. Noi aveam în jur de 20 de ani, el avea 35-36 de ani. Destul de apropiat, dar avea o maturitate fotbalistică probabil preluată de la Mircea Lucescu, şi un mod de a lucra şi a gestiona grupul unic. Cred că asta l-a ajutat la toate echipele pe la care a mers. Pe lângă partea fizică, partea tactică, restul lucrurilor pe care orice antrenor le are acum la îndemână, bravura unui antrenor va fi tot timpul cât de bine ştie să gestioneze un grup, să descopere jucătorii şi să îi facă să joace împreună şi să ofere tot ce pot să ofere. 

Degeaba ceri unei echipe să joace un anumit sistem, dacă nu cunoşti jucătorii, nu le cunoşti potenţialul, defectele, iar toate astea să le poţi adapta astfel încât ei să ofere maximul", a declarat Ionuţ Rada pentru DC Sport. 

Răzvan Lucescu este acum lider în campionatul Greciei, cu PAOK Salonic, după ce în weekend a câştigat derby-ul cu Panathinaikos, scor 2-1. 

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel