Puci în PSD? Ciolacu, răspuns la întrebarea dacă e de părere că Grindeanu îi va lua partidul

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, afirmă că Sorin Grindeanu i-ar putea lua locul. 

Președintele social-democraților Marcel Ciolacu consideră că Sorin Grindeanu ar putea să ocupe scaunul de lider al său. Într-un interviu acordat către Antena3, acesta a spus că nu se agață de funcția sa pentru care există alți pretendenți politici. 

”Credeți că vă va lua partidul Sorin Grindeanu?”, a întrebat jurnalistul Antena3. 

”Nu și nu ar fi posibil. Nu ați observat abordarea total diferită? Nu sunt încrâncenat pe o funcție. La un moment dat va trebui să îmi ia cineva locul. Întotdeauna în interiorul unui partid există o competiție. Nu trebuie să mă supere această competiție, nici chiar când este vorba de Sorin Grindeanu, fiind unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, omul cu care îmi petrec cel mai mult timp cât stau în București”, a afirmat Marcel Ciolacu. 

Tot președintele PSD a mai spus că, dacă va fi desemnat premier de către colegi, atunci își va însuși funcția. ”Dacă voi fi numit prim-ministru, voi merge”, a spus Ciolacu. 

”Puțin probabil să mă înscriu eu în cursă. Important este că am închis, decizia mea aceasta este”, a adăugat Ciolacu. ”Eu aș spune că PSD ar putea accepta și o persoană care nu este neapărat membru de partid”, a mai spus acesta, confirmând că și Mircea Geoană este o variantă pentru conducere. 

Marcel Ciolacu, în Japonia, la funeraliile fostului premier Shinzo Abe

Vizita va include mai multe întâlniri de lucru, prima find programată luni, 26 septembrie, când delegația română va avea o întrevedere cu reprezentanții Ligii parlamentare de prietenie Japonia – România și cu președintele acesteia, Ichiro Aisawa.

Tot luni, președintele Camerei Deputaților va avea o întâlnire cu Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei, și cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas.

Programul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, include și o întrevederecu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, care va avealoc marți, 27 septembrie.

În aceeași zi, după ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japoniei,delegația română va fi prezentă la Casa de oaspeți a premierului Japoniei, pentru Greeting Occasion, unde vor fi întâmpinați de prim-ministrul Japoniei, Kishida Fumio, ministrul Afacerilor Externe japonez, Hayashi Yoshimasa, și doamna Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Shinzo Abe. Vezi articolul integral AICI

Marcel Ciolacu repară o gafă făcută de Mihai Tudose: Stație de metrou cu numele lui Shinzo Abe

În 2018, Mihai Tudose îl lăsa cu ochii în soare pe Shinzo Abe, premierul de la acea vreme al Japoniei. Un premier japonez venea în România, lucru care se întâmplă o dată la 20-30 de ani, și n-a mai fost primit de Mihai Tudose, premier la acea vreme, pentru că acesta a ales să demisioneze exact în ziua respectivă. Întâlnirea ar fi fost o premieră în istoria relațiilor diplomatice dintre cei doi, dar fix atunci, România se afla în criză politică după demisia lui Tudose. 

Președintele PSD a propus ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că România şi Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic şi cât şi pe cel economic, cel mai important dintre acestea fiind formalizarea parteneriatului strategic dintre cele două state. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel