Marcel Ciolacu: "Ce circ ar fi cu Orban şi Cîţu premieri simultan". PSD, decizie cu moţiunea de cenzură, după sesizarea la CCR

Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Cîțu și Orban / Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat decizia PSD privind moţiunea de cenzură, după ce aripa Cîţu din PNL a făcut sesizare la CCR. Acesta avertizează asupra unui pericol, dacă se votează moţiunea înainte de decizia CCR. 

"Am văzut o minciună că au votat PSD cu PNL în BPR. Peneliştii au supus la vot să se amâne citirea. Colegii mei le-au atras atenţia că încalcă Constituţia. În 5 zile trebuie citită moţiunea. Dl Orban şi dna Dragu au încălcat regulamentul, pentru că azi e şasea zi. 

Când vine CCR şi dă răspunsul, se votează moţiunea. Dacă e constituţională, intră pe ordinea de zi. Toţi pesediştii o votează. Guvernul Cîţu e căzut. Tic-tac-ul a început când l-a schimbat pe Stelian Ion de la Justiţie. Trebuia să vină în 5 zile cu o nouă propunere de ministru, din compoziţia Guvernului, de la USR-PLUS. Neavând, a început tic-tac-ul. 

CCR e responsabilă şi va da un răspuns în timp util. Ei leagă toată treaba cu congresele, dar asta nu e treaba mea. Vă aduceţi aminte cu Avocatul Poporului, că au vrut să îl schimbe? În ziua când se vota numirea unui nou Avocat al Poporului, CCR a decis că schimbarea dnei Weber e abuzivă. Dacă venea după această zi decizia şi noi votam, aveam doi avocaţi ai poporului? Ambii legitimi. Unul spus de CCR şi unul aprobat de Parlament. 

Ce facem dacă ne trezim cu doi prim-miniştri. Ni se spune că moţiunea e neconstituţională, dar între timp noi îl dăm jos pe Cîţu. Vă daţi seama ce circ ar fi în România să avem pe Orban şi pe Cîţu premieri simultan? Ambii mergeau premieri la Congres", a declarat Marcel Ciolacu la B1TV. 

PSD a transmis, în excluvitate pentru DC News, că nu a negociat nimic cu președintele Klaus Iohannis privind calendarul moțiunii împotriva lui Florin Cîțu. Zvonurile apărute în presă, privind data de 1 octombrie, ori o eventuală susținere a PNL sunt neîntemeiate. Partidul Social Democrat așteaptă decizia Curții Constituționale pentru că atât Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban au acționat cu vicii de procedură privind moțiunea de cenzură.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel