Mai ai acasă o bancnotă de 1 milion din 2003? Suma colosală cu care se vinde în 2024

foto: OLX
foto: OLX

Iată cu cât se vinde acum pe internet o bancnotă de un milion din 2003!

Mulți români păstrează încă acasă, prin sertare, bancnote și monede vechi de peste două decenii, chiar și din vremea comunismului sau din timpul monarhiei. O atenție deosebită ar trebui acordată unei bancnote de un milion de lei emisă în anul 2003. Caracteristica distinctivă a acestei bancnote este portretul celebrului scriitor român Ion Luca Caragiale (n. 1852 – d. 1912). În anul 2024, această bancnotă de 1.000.000 de lei este vândută la un preț "frumos". 

Pe una dintre platformele de vânzare online, a fost postat un anunț atrăgător cu privire la o bancnotă rară din anul 2003, în valoare de un milion de lei. Conform descrierii, această bancnotă, fabricată pe polimer, se află într-o stare excelentă și sunt disponibile două exemplare. Prețul indicat în anunț este de 1.000 de lei pentru fiecare bancnotă. De asemenea, se menționează că se oferă livrare cu verificare, iar vânzătorul este o persoană fizică. Așadar, este o oportunitate unică pentru colecționari și pasionați de numismatică să achiziționeze un exemplar rar și bine conservat al acestei bancnote speciale.

„Bancnotă 1.000.000 – emisă în anul 2003. Bancnota e în stare foarte bună. Disponibile 2 bucăți”, se arată în anunț, pe Olx.

foto: OLX

Bancnota de 1.000.000 de lei a apărut în urmă cu peste două decenii, în luna decembri. Nuanța predominantă a bancnotei este albastru deschis. Conform datelor BNR – Banca Națională a României, există mai multe elemente care apar pe avers și revers.

Apar elemente pe avers, precum:

Portretul lui Ion Luca Caragiale, dramaturgul care a trăit între 1852 și 1912;Violeta, elementul floral;Simbolul pentru teatru, și anume masca de teatru;Stema României, denumirea băncii și medalionul cu sigla „BNR”;Valoarea nominală, atât în cifre, cât și în litere, dar și anul emisiunii;Semnături: guvernatorul, casierul central și cea a scriitorului (în facsimil).

Elemente de pe revers: numărul și seria bancnotei; sigla „BNR”; denumirea băncii; valoarea nominală; Masca Tragediei; statuia scriitorului român; clădirea Teatrului Național din București; textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEȘTE CONFORM LEGILOR”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel