Ludovic Orban, denunțat de omul său de încredere din bussines

Surse din PNL au declarat că Ludovic Orban, inculpat luni de către DNA, ar fi fost denunțat de un prieten, din mediul de afaceri. Colegii de partid ar fi aflat că Orban a fost denunțat de Nelu Iordache, patronul Romstrade. Relația între Iordache și Orban a devenit publică în timpul mandatului de viceprimar al liberalului, când politicianul a făcut un accident în timp ce conducea un SUV care aparținea omului de afaceri.

În luna martie a anului trecut, presa a mai avansat ipoteza că Iordache, reținut de DNA sub acuzația de fraudare a unor fonduri europene, l-ar fi denunțat pe Orban în afacerea Transalpina. Iordache a dezmințit imediat articolele din mass media.

Implicarea lui Nelui Iordache în inculparea lui Orban pleacă de la informațiile publicate de news.ro în cazul Murgeanu. ”În 21 ianuarie, susține news.ro, procurorii DNA ar fi dispus folosirea colaboratorului cu identitate reală Nelu Iordache pentru 60 de zile, până în 20 martie. Colaboratorul DNA trebuia, de asemenea, potrivit surselor citate, ”să accepte, să primească, sau, după caz, să dea bani ori alte foloase, în mod direct sau prin intermediari, în condiţiile incriminărilor (...) potrivit circumstanţelor de fapt care fac obiectul cercetărilor efectuate în cauză”.

Potrivit comunicatului DNA, prima discuție între Orban și denunțător ar fi avut loc în data de 1 martie, iar ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel