EXCLUSIV  Liderii USR și ai Forței Dreptei, prezenți la Liga Aleșilor Locali PMP. Marius Pașcan: Ne gândim la orice posibilitate de conlucrare. Nu excludem nicio variantă

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Președintele PMP Mureș, Marius Pașcan, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre perspectiva colaborării cu USR și Forța Dreptei.

"Astăzi, privim către perspectiva lui 2024. Eu cred că este loc pentru o alianță puternică de forțe politice și faptul că au venit și președinții Forței Dreptei și USR să salute Liga Aleșilor Locali PMP vădește un interes al acestor forțe politice de a face un parteneriat, de a găsi o formulă de colaborare cu PMP în perspectiva viitoarelor alegeri.

Oferim, astfel, o alternativă viabilă pentru o Românie dezamăgită, sărăcită, a oamenilor care devin triști și tot mai săraci. Ne gândim la orice posibilitate de conlucrare cu alte forțe politice care împărtășesc valorile noastre și rezonează cu ele pe zona aceasta de dreapta și centru-dreapta. Noi nu excludem nicio variantă, câtă vreme vom găsi un program de guvernare posibil comun în perspectiva viitoarelor alegeri.

"Există posibilitatea să conlucrăm cu USR"

Dar, până în momentul de față, nu am stat la negocieri sau discuții cu nicio formațiune politică. Deocamdată, suntem în zona declarațiilor politicoase și de interes pentru conlucrare. Eu cred că trebuie să privim cu un filtru mai riguros față de USR. USR s-a despărțit de formațiunea condusă de Dacian Cioloș și s-au eliminat anumite aspecte care ne îndepărtau din punct de vedere ideologic. Câtă vreme cei de la USR, care au rămas să fie conduși de Cătălin Drulă (...), vor fi dispuși să renunțe la aceste premise ideologice ale lor, de natură progresistă, sigur că există posibilitatea să conlucrăm.

Eu cred că AUR are un mesaj, în momentul de față, în extrema naționalismului, nebazat pe valorile autentice ale României. Este mai mult un naționalism demagogic, clamat excesiv fără de soluții pentru România. Ori întotdeauna naționalismul luminos, cel care a călăuzit România în trecut este călăuzitor și pentru PMP, în momentul de față. Nu suntem un partid al extremismului naționalist, noi nu credem că valorile noastre sunt absolute. Suntem îngăduitori, toleranți, acceptăm alteritatea, acceptăm identitatea etnică a celorlalți. Ceea ce promovăm noi sunt soluții”, a transmis Pașcan, pentru DC News.

Discursul președintelui PMP, Eugen Tomac

„În acest ceas important din evoluția partidului nostru știu că nu a fost simplu să ne mobilizăm, dar prezența dvs. aici, în această sală, este extrem de importantă pentru România. Avem obligația să privim cu mai multă încredere și responsabilitate spre viitor, pentru că traversăm o vreme complicată. Sunt vremuri în care românii nu mai cred în nimic: în instituții, în politicieni.

Ori de câte ori încercăm, ca națiune, să mai facem câțiva pași spre a ne consolida ca națiune, vedem că Rusia este neliniștită. Și vedem cât de mult afectează acest război. Dragi colegi, în primul rând vă invit să nu vă fie frică. Este esențial să ne consolidăm, să ne stabilim priorități foarte clare politice pentru că România are nevoie de noi. În 2020, în septembrie, am reușit o performanță bună, dar nu a fost suficient. 2.254 de aleși ai PMP.

Sigur că nu am putut fi toți prezenți astăzi aici. Unii sunt dezamăgiți, alții își doresc o perspectivă credibilă și îi înțeleg perfect. Ceea ce trebuie să facem acum este să strângem rândurile. Această majoritate care conduce România în prezent își va încheia în curând România.

România la „fără frecvență”

Iohannis ne-a promis România educată și ne-am trezit cu România la fără frecvență. Noi nu stăm și așteptăm de la nimeni nici ordine, nici indicații, noi credem în valori precum libertatea, democrația și credem în Dumnezeu. Este bine că poporul încă crede în Dumnezeu și noi trebuie să apărăm aceste valori.

Oameni buni, ne împrumutăm cu cei mai scumpi bani din Europa. Asta în condițiile în care avem de la UE peste 80 mld. euro bani destinați pentru dezvoltarea României. Dar cum ghearele roșii ale baronilor nu pot scrie proiecte europene, stau și cer bani de la guvern pentru că mai târziu tot românii plătesc.

Pensiile trebuie mărite cu 25%

Cum să împrumuți cei mai scumpi bani și să nu-ți dorești să mărești pensiile cu 25%, când avem o inflație istorică? Nu ne oprește nimeni să majorăm pensiile cu 25% și în aceste momente grele avem nevoie de mesaje clare. Nu vor să mărească salariile, în condițiile în care românii o duc tot mai greu. S-a liberalizat piața energiei într-un moment nefericit. În loc să vină cu soluții pe care le are statul, stau pitiți și se ascund de cetățeni.

Vă invit încă o dată să nu vă fie frică. Iohannis ne-a spus votați PNL ca să vă scăpăm de PSD, iar ei stau acum bine mersi împreună. Asta nu este România pe care o dorim. Avem milioane de români care se culcă seara cu spaimă, cu frică, gândindu-se la a doua zi. Sunt sute de mii de copii în această țară care nu au condiții decente pentru a se pregăti pentru ziua de mâine, pentru că România educată înseamnă mii de școli fără acces la internet, cu toaleta în curte cum s-ar spune. Este de nepermis așa ceva, suntem o națiune puternică, inteligentă, însă de fiecare dată am fost păcăliți de conducători care una au spus și cu totul altceva au făcut când au ajuns la putere”, a transmis Eugen Tomac, la Liga Aleșilor Locali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel