Kofi Annan a murit

The Joint Special Envoy for Syria Annan waits for a guest before a meeting at the UN in Geneva
The Joint Special Envoy for Syria Annan waits for a guest before a meeting at the UN in Geneva

A încetat din viaţă Kofi Annan, fost secretar general al ONU.

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, după o "scurtă boală", a anunţat sâmbătă la Geneva fundaţia sa, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. "Familia Annan şi Fundaţia Kofi Annan anunţă cu o imensă tristeţe că fostul secretar general al Naţiunilor Unite şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Kofi Annan, a decedat în linişte sâmbătă, 18 august, după o scurtă boală", a declarat fundaţia într-un comunicat. 

António Guterres, actualul secretar general al ONU, a transmis un mesaj în care îşi omagiază predecesorul ca pe o "forţă care ghida spre bine", potrivit AFP.

Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri”

Kofi Annan s-a născut în Kumasi, Ghana din părinții Henry Reginald și Victoria Annan. Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri”.  Annan a fost geamăn, un eveniment special în cultura din Ghana. Sora lui, Efua, a murit în 1991.Familia lui Annan a făcut parte din elita țării - bunicii și unchii săi au fost șefi de trib.

Tatăl său era jumătate din tribul Asante și jumătate Fante, pe când mama sa era în totalitate de cultură Fante. După o carieră la Organizația Mondială de Sănătate și apoi la Organizația Națiunilor Unite, Annan a devenit secretar-general a ONU pe 13 decembrie 1996. (Wikipedia)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel