Înghețare salarii. Codrin Ștefănescu: Îi anunțăm public pe români

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a explicat pe cine vizează documentul în care se vorbește despre înghețarea pensiilor și care este graficul asumat de Guvern.

Codrin Ștefănescu a anunțat ce se va întâmpla cu salariile după ce a apărut documentul prezentat de Florin Cîțu prin care se arată că veniturile ar putea îngheța în 2019. Secretarul general adjunct al PSD a explicat la Realitatea tv, cu puțin timp în urmă, că românii nu au de ce să își facă griji pentru că programul de guvernare nu prevede nicio micșorare sau scădere a salariilor sau a pensiilor.

"Noi avem niște grafice"

"PSD a anunțat că va crește salariille până în 2021, ca și pensiile, după o grilă. Nimeni nu vorbit de înghețarea salariilor, este vorba despre chestiuni cu totul privilegiate, la fel ca și la pensii speciale. Noi avem niște grafice pe care și doamna ministru Olguța Vasilescu și domnul ministru Teodorovici le-au prezentat în spațiul public. Dacă există cereri, de exemplu reglementări europene de la Comisia Europeană, de la Bruxelles și se spune că la nivel european se cer niște lucruri, intră în dezbaterea publică" , a declarat Codrin Ștefănescu. 

Este doar o corespondență

Cu privire la documentul trimis la Bruxelles în care se vorbește despre această posibilă înghețare, Codrin Ștefănescu susține că "este doar o corespondență, ceea ce cere Comsia Economică, nu are nicio legătură cu ce se discută în România. În momentul în care primim un punctaj de acolo, anunțăm public pe români despre ce este vorba. Nu există în programul de guvernare să înghețăm sau să micșorăm salariile. Noi doar le mărim și salariile și pensiile și în mediul privat și în cel public. Acolo este vorba despre înghețarea salariilor unor oameni care sunt în niște poziții foarte importante, cum sunt președinți de agenții de stat, companii de stat", a mai declarat social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel