IBM Simon, primul smartphone din lume, aniversare. Câţi ani au trecut

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Se împlinesc aproape trei decenii de la lansarea primului telefon inteligent din lume. 

Pe 23 noiembrie 1992 a fost prezentat IBM Simon, considerat primul smartphone din lume, în cadrul unui show de tehnologie de la Las Vegas. Acesta a fost lansat în august 1994 și a fost vândut în 50.000 de exemplare. Smartphone-ul avea un ecran care era controlat cu un stilou special, calculator și calendar. Avea doar 1MB de memorie şi bateria rezista doar o oră.

Chiar dacă era limitat din multe puncte de vedere, IBM Simon a pus bazele unei industrii. În prezent se vând smartphone-uri la fel de puternice ca un laptop şi cu camere comparabile cu cele profesionale.

Doar dimensiunile sunt similare. IBM Simon avea 8 inci înălţime, în timp ce ultimul iPhone 12 Pro Max are 6,3 inci. IBM Simon cântărea însă jumătate de kilogram.

„Primul smartphone care a fost prezentat a fost creat de IBM şi uitaţi-vă unde am ajuns acum. Cu toţii ne aşteptăm să avem unul în buzunar. Cu toţii le folosim în permanenţă. Au devenit device-urile alese pentru accesarea lumii digitale. Iar IBM a fost acolo la început”, a declarat Simon Edward, şeful Departamentului de marketing IBM, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel