Etilotest în buzunar. Telefonul tău îţi poate spune cât ai băut

Telefonul tău îţi poate spune ce alcoolemie ai, anunţă cercetătorii. 

Detectoarele prin piele sau etilotestele individuale ar fi o opțiune, dar poate nu atât de ușor de folosit în public fără a trezi interesul celorlalți. Care e versiunea discretă? Propriul telefon. Tehnologia există deja acolo. O echipă de cercetători în medicina de urgență a investigat recent modul în care accelerometrul smartphone-ului, adică cel care te ajută să urmărești pașii, poate prezice nivelul de intoxicație în funcție de cum mergi. Google vrea să-l folosească pentru a detecta cutremure.

Într-un eșantion de 17 de participanți, cercetătorii au putut să prevadă intoxicarea cu o precizie de 92%. În studiul publicat în Journal of Studies on Alcohol and Drugs, cercetătorii de la Universitatea Stanford și de la Universitatea din Pittsburgh afirmă că cercetarea lor este complementară studiilor anterioare care au identificat mersul ca semn al intoxicației cu alcool.

În timp ce cercetările anterioare s-au concentrat asupra legăturilor dintre numărul de băuturi consumate și mersul unei persoane, acest studiu a vizat concentrația de alcool în sânge și concentrația de alcool în respirație, scrie playtech.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel