Eşti fumător? Patru alimente miraculoase care curăţă plămânii de tutun

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Bronşita, cancerul pulmonar sau pneumonia sunt doar câteva dintre consecinţele fumatului. Tocmai de aceea îţi prezentăm patru alimente miraculoase care te ajută să îţi cureţi plămânii de nicotină. 

Plămânii oamenilor au abilitatea "magică" de a repara mutațiile canceroase cauzate de fumat, însă doar în cazul celor care se opresc din fumat, informează BBC. Mutațiile care duc la cancer la plămâni au fost considerate definitive, putând chiar avansa după ce fumătorul renunță la fumat. Însă noile descoperiri, publicate în revista "Nature" arată că puținele celule care scapă de daunele provocate de fumat pot ajuta la refacerea plămânilor. Efectele au fost observate chiar și în cazul pacienților care au fumat un pachet pe zi timp de 40 de ani, înainte de a se lăsa.

Iar dacă la decizia de a lăsa ţigările mai adaugăm şi o dietă sănătoasă, atunci efectele sporesc. În cazul în care, totuşi, nu reuşeşti să le laşi de tot, medicii recomandă câteva alimente cheie care ajută la curăţarea plămânilor, plămâni care, în cazul fumătorilor, sunt realmente "afumaţi" asemenea unui horn care nu a mai fost igienizat demult. Iată doar câteva dintre ele:

Ghimbirul

Mănâncă o bucată mică de ghimbir la fiecare masă, iar acesta nu numai că va îmbunătăţi digestia, dar va ajuta la purificarea corpului. În plus, ceaiul din rădăcină de ghimbir amestecat cu lămâie ajută la îmbunătăţirea respiraţiei şi ajută la eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Grapefruitul

Este un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului de plămâni, întrucât poate să prevină dezvoltarea celulelor canceroase. Acest fruct este, de asemenea, bogat în antioxidanți.

Porumbul

Este un aliment care conţine beta criptoxantină, un antioxidant puternic ce protejează plămânii de cancer. Totuşi, trebuie să consumi doar porumb proaspăt.

Urzica

Conţine mai mult de 200 de substanţe diferite, printre care oligoelemente şi minerale, perfect echilibrate pentru a curăţa şi reminaliza organismul.

În cazul celor care renunță la fumat, până la 40% din celulele lor ajungă să arate ca ale celor care nu au fumat niciodată. Cercetările anterioare au arătat că oamenii care renunță la fumat reduc riscul de a dezvolta cancer la plămâni aproape din ziua care renunță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel