Erupția vulcanului Vezuviu: Arheologii de la Pompei au descoperit două noi schelete

Sursa foto Twitter Pompeii Sites @pompeii_sites
Sursa foto Twitter Pompeii Sites @pompeii_sites

Arheologii de la Pompei au declarat marți că au descoperit două noi schelete. Scheletele ar fi aparținut a două persoane care probabil au murit în cutremurul care a însoțit erupția vulcanică devastatoare a Muntelui Vezuviu, care a îngropat sub cenușă orașul italian Pompei, în anul 79 d.Hr.

Vâlvă, confuzie, încercări de evadare și între timp cutremur, curenți turbulenți de cenușă vulcanică și gaze fierbinți. A fost iadul erupției din anul 79 d.Hr. Cel în care s-au găsit locuitorii orașului antic Pompei, inclusiv ultimele două victime, ale căror schelete au fost găsite în timpul unei săpături în locația Casti Amanti.

Perechea, despre care se crede că sunt doi bărbați în vârstă de cel puțin 55 de ani, a fost găsită în săpăturile recente la blocul de clădiri ”Casti Amanti” din Pompei.

Se crede că aceștia au fost uciși după ce un cutremur a doborât un perete în camera în care și-au căutat adăpost. Unul dintre schelete avea un braț ridicat ca în apărare.

Până în prezent, rămășițele a peste 1.000 de oameni au fost descoperite pe întregul sit arheologic, cel mai recent în noiembrie 2020, când arheologii au dezgropat două cadavre, despre care se crede că ar fi o tânără sclavă și posibilul său proprietar.

Cele două victime recent descoperite ”probabil că au murit din cauza multiplelor traume cauzate de prăbușirea unei părți din clădire”, a anunțat Parcul Arheologic Pompei într-un comunicat.

Scheletele au fost găsite întinse pe o parte, cu picioarele încovoiate, iar unul purta un inel pe mâna stângă.

Arheologii estimează că până 20% din populația Pompeii a murit în erupție, mai ales din cauza șocului termic, deoarece un nor gigant de gaze și cenușă a acoperit orașul.

Directorul sitului arheologic Pompei, Gabriel Zuchtriegel, a spus că tehnologia modernă îi va ajuta pe arheologi ”să înțeleagă mai bine iadul care a distrus complet orașul Pompei în doar două zile, ucigând mulți locuitori: copii, femei și bărbați”.

Urmele a ceea ce se crede a fi un veșmânt de pânză au fost găsite lângă una dintre victime, conținând mărgele și monede.

În interiorul camerei se afla o amforă și o colecție de castroane și ulcioare, în timp ce o cameră adiacentă conținea un altar de casă sub formă de frescă și o baie îngustă cu toaletă.

În camera în care au fost găsiți bărbații, o parte dintr-un zid s-a prăbușit, lovind una dintre victime ”al cărei braț ridicat se referă poate la imaginea tragică a unei încercări zadarnice de a se proteja de căderea zidăriei”, au spus arheologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel