EXCLUSIV  Emoțiile reziduale se ”depun” în organe și ne îmbolnăvesc. Dr. Vereș: I-am văzut murind. Nu funcționează dacă nu-și schimbă viața

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Dr. Crina Vereș trage un puternic semnal de alarmă cu privire la ceea ce se află în spatele îmbolnăvirilor.

Dr. Crina Vereș a vorbit, la Ultrapsihologie, despre ceea ce se află în spatele bolilor, dar și de ce trebuie ca oamenii să își schimbe modul de gândire și de simțire în acest scop.

”Nu a funcționat la nimeni dacă nu și-a schimbat viața, i-am văzut pe oameni murind. Și surpriza e că ceea ce ne omoară explică atât de frumos terapia narativă, toate secretele pe care le purtăm cu noi, toate lucrurile despre care nu vorbim, că ne este rușine, ne este frică, simțim vinovăție, neputință. Toate astea sunt cele care transformă organele noastre în depozitele de deșeuri emoționale”, a explicat, plastic, dr. Crina Vereș în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News și DC News TV.

Leca: Reziduurile, structura alfa,  sursă de îmbolnăvire

În acest sens, psihologul Radu Leca a punctat că ”noi vorbim despre un element pe care l-am vizualizat în urmă cu mulți ani, în 2004, care se numeau emoții reziduale, care au fost definite drept emoțiile care depozitează în noi prim amplitudinea elementelor din interior, denumite negative, elemente care are nu au fost luate încă sub o denumire științifică ce ajung să ne îmbolnăvească. Reziduurile reprezintă structura alfa, sursă de îmbolnăvire. Dacă noi spunem asta și oamenii o înțeleg, suntem bine”, a spus Radu Leca.

La rândul său, dr. Crina Vereș a precizat că ”în terapia sistemică se numesc emoții profunde”, dar și că indiferent de modul în care sunt denumite, toate aceste emoții sunt la fel de nocive. 

”La fiecare dintre cei care vorbesc despre ele se găsesc aceleași emoții. Se găsește aceeași frică, panică, neajutorare, furie, neputință”, a mai spus dr. Crina Vereș.

Citește și: "Nu puteam să-mi privesc soția în ochi și să mă gândesc că va muri". Dr. Crina Vereș, episod dureros povestit în cabinet, după un diagnostic de cancer

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel