Elon Musk vrea să transforme X, fostul Twitter, în bancă

foto: Freepik
foto: Freepik

Va exista în viitor X Bank?

Elon Musk, proprietarul platformei X (fosta Twitter), a dezvăluit un plan ambițios de a transforma celebra platformă socială într-un colos financiar. Până la sfârșitul anului 2024, platforma X va introduce noi funcții de natură fiscală, transformându-se practic într-o bancă.

În timpul unei întâlniri cu toți angajații, Musk și-a făcut cunoscută viziunea sa și planurile pentru platforma X, având în vedere crearea unei platforme prin care indivizii să-și poată gestiona finanțele fără a mai avea nevoie de un cont bancar tradițional. „Dacă implică bani, va fi pe platforma noastră. Bani sau valori mobiliare sau orice altceva. Deci, nu este doar de genul trimite 20 de dolari prietenului meu. Vorbesc despre, de exemplu, a nu mai avea nevoie de un cont bancar”, a declarat Musk. „M-ar da pe spate dacă nu am avea acest lucru implementat până la sfârșitul anului viitor”, a spus miliardarul.

„Foaia de parcurs a produsului X/PayPal a fost scrisă de mine și de David Sacks, de fapt, în iulie 2000”, a spus acesta. „Și, dintr-un motiv oarecare, PayPal, odată ce a devenit eBay, nu numai că nu a implementat restul listei, dar de fapt a dat înapoi o grămadă de caracteristici cheie, ceea ce este o nebunie”, a mai spus Musk.

Interese ascunse pe piața cripto?

Altfel spus, sub umbrela platformei X ar putea intra în viitor împrumuturile, cardurile de debit, economiile, precum și capacitatea utilizatorilor de a-și transfera bani între ei, indiferent de locație. Elon Musk a subliniat că ar fi foarte puțin probabil ca X să nu reușească să implementeze aceste caracteristici în intervalul de timp specificat.

După dezvăluirea acestor planuri, voci influente din sfera criptomonedelor au etichetat această inițiativă ca având potențialul de a stimula o "masă critică" de adoptare a criptomonedelor, amintind de momentul în care PayPal a integrat Bitcoin la sfârșitul anului 2020, eveniment care a declanșat o creștere semnificativă a prețului la Bitcoin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel