”Elixirul tinereții” se află la Novosibirsk. Când poate fi disponibil pe piață

Căloiu Oana / 06 feb 2013 / 22:32 Salveaza PDF Comentarii
medicamente
medicamente

Oamenii de știință din

Fiindcă celulele stem sunt considerate metoda cea mai eficientă de vindecare și combatere a unei largi palete de probleme, oamenii de știință din Novosibirsk au creat ”elixirul tinereții”. Dorind să găsească o soluție pentru pericolul pe care îl ridica folosirea de celule stem, cercetătorii companiei rusești au creat preparatul G5. Acesta obligă creierul să producă noi celule stem, care găsesc organul bolnav și îl refac. Potrivit directorului companiei din Novosibirsk, Andrei Artamonov, preparatul face parte din clasa medicinei regeneratoare și nu are analog în lume.

”În prezent, nu există astfel de preparate. G5 obligă creierul să producă propriile celule stem, în plus acestea nu părăsesc organismul. Odată cu vârsta, numărul celulelor stem se reduce. Din această cauză, organele nu se refac, iar noi începem să îmbătrânim. Noua metodă constă în încercarea de a obliga organismul să se regenereze singur”, a declarat Andrei Artamonov pentru Vocea Rusiei.

Preparatul creat în Novosibirsk a trecut cu succes testele pre-clinice, urmând a fi testat clinic. Dacă trece de metodele de evaluare, G5 are toate șansele să apară pe piață în mai puțin de doi ani.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26