Elena Udrea, avertisment pentru PSD: Lucrurile încep să se schimbe...

Elena Udrea
Elena Udrea

Liderul PMP, Elena Udrea, salută, într-o postare pe contul său de socializare, o premieră în Balcani, atrăgând atenția că acest nou eșec al socialiștilor reprezintă un semn că lucrurile în politica europeană încep să se schimbe.


Kolinda Grabar-Kitarović a devenit duminică primul președinte-femeie al Croației din istoria țării, după ce l-a învins în alegerile prezidențiale pe social-democratul Ivo Josipovuc, președinte în exercițiu.

Referitor la victoria Kolindei Grabar-Kitarović în scrutinul electoral din Croația, Elena Udrea a comentat, luni, pe Facebook, atrăgând atenția că această premieră nu este numai un important semnal de schimbare în această zonă a "bătrânului continent" care "preferă bărbaţii în astfel de poziţii cheie", ci și pentru evoluția politicii europene.

"La un an şi jumătate de la intrarea formală în Uniunea Europeană, Croaţia şi-a ales drept Preşedinte o femeie, pe Kolinda Grabar-Kitarovic, care l-a învins pe socialistul Ivo Josipovic.
Este prima doamnă aleasă şef al statului în Balcani, ceea ce reprezintă un important semnal de schimbare într-o zonă a Europei care preferă bărbaţii în astfel de poziţii cheie.
În plus, e o nouă victorie a dreptei în faţa socialiştilor, semn că lucrurile încep să se schimbe în politica europeană", a scris, luni, pe Facebook, Elena Udrea.

De altfel, Elena Udrea, într-un interviu acordat Agerpres, cu mai puțin de o lună îniante de alegerile prezidențiale din România, întrebată dacă țara noastră este pregătită să aibă o femeie președinte, a răspuns: "Este pregătită. Din ce în ce mai multe femei sunt pregătite să sprijine o femeie candidat la Președinția României ca un ultim pas care să arate recunoașterea competenței femeilor, ca un ultim pas care să însemne înfrângerea prejudecăților și discriminării. Eu sunt o femeie care am fost votată. De câte ori am votat uninominal am avut cel mai mare număr de voturi de fiecare dată din partea partidului și zonei politice pe care am reprezentat-o. Și ca urmare cred că românii votează o femeie, au încredere să voteze o femeie. Votul pentru o femeie la Președinția României ar așeza România într-o elită a țărilor care au avut încredere să dea administrarea țării pe mâna unor femei și nu au regretat", declara în octombrie 2014, liderul PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel