Dramă la Rapid: fosta glorie Ion Urechiatu a murit

Giuleștiul fotbalistic mai suferă o pierdere importantă și îmbracă haine de doliu! Ajuns la nouă decenii de viață, Ion Urechiatu, fost mijlocaș al Rapidului în anii ‘40-’50, a plecat din această lume. Urechiatu a jucat în echipa de legendă a Rapidului care îi avea printre alţii pe Valentin Stănescu sau Bazil Marian.

Ultima mare glorie rapidistă care s-a stins din viaţă a fost Sandu Neagu. Coincidenţa face ca exact în perioada respectivă să se joace tot un derby Rapid- Steaua, ăn Giuleşti. Suporterii au pregătit o coregrafie specială pentru Neagu iar Rapid a învins cu scorul de 5 la 1.

Sosit în 1943 de la o altă echipă feroviară, CFR Timișoara, Ion Urechiatu a câștigat chiar în acel sezon Campionatul de Război, o competiție neoficială organizată de-a lungul celei de a doua conflagrații mondiale.

A îmbrăcat timp de opt ani tricoul Rapidului (66 de meciuri și 3 goluri), cu care a devenit vicecampion național în edițiile 1948-1949 și 1950 . I-a avut colegi atunci pe Valentin Stănescu, Michi Mihăilescu, Bazil Marian, Andrei Rădulescu și Fănică Filote, alți câțiva mari jucători ai „CFR”-ului și „Locomotivei”, cum s-a numit echipa în acea vreme. La doar 31 de ani (1953-1954), a devenit antrenor principal al formației feroviare, postură în care a mai reapărut la diferite intervale de timp (1962, 1973), contopindu-și existența cu cea a echipei pe care a iubit-o și slujit-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel