Dragnea: PSD s-a transformat. Proiectul Growth

De la ultimul congres din 2015, PSD s-a transformat ca partid şi va continua să se transforme, a declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, 'guvernarea PSD, programul de guvernare al PSD au adus o schimbare majoră în societatea românească în relaţia cu investitorii străini'.

'Aduceţi-vă aminte că până acum ceva timp era cea mai la modă ofertă de atunci, 'Veniţi în România pe salarii mici şi investiţi', că românii se mulţumesc şi cu bani puţin, 'Veniţi aici şi investiţi!'. A fost cea mai păguboasă ofertă, pentru că tinerii noştri au plecat din România să lucreze în alte ţări pe salarii bune, contribuind la dezvoltarea acestor ţări, iar celelalte state europene au fost foarte bucuroase, pentru că au beneficiat de forţă de muncă calificată. Acest lucru, aşa cum am spus în campania electorală, a început şi continuă să se schimbe. Am majorat salariul minim pe economie şi vom continua să-l majorăm. Vom continua să creştem în anii următori şi pensiile. Salariile mărite în sistemul public generează şi salarii mărite în sistemul privat. De la obiectivul politic 'mai multe locuri de muncă' am trecut la obiectivul politic 'mai multe locuri de muncă bine plătite'. Nu mai spunem doar 'pensii mai mari', ci spunem 'salarii mai mari', ca să se poată plăti pensii mai mari şi de la sprijinirea pur şi simplu a celor cu dificultăţi am trecut la stimularea celor activi, care pot produce venituri pentru a putea susţine cazurile sociale. Din 2015, de la ultimul congres, PSD s-a transformat ca partid şi va continua să se transforme. S-a venit cu o nouă ofertă politică, PSD a devenit principalul partid politic care susţine salariaţii, care susţine forţa activă, care susţine de fapt forţa care generează creştere economică', a susţinut Dragnea de la tribuna Congresului PSD.

El a arătat că nu este destul ca salariile să fie o preocupare, ci şi pensiile generaţiilor viitoare:

'Trebuie să ne gândim şi la pensii, pentru că o pensie decentă pentru pensionarii de astăzi este o garanţie pentru salariaţi, adică pentru pensionarii de mâine, că vor avea şi ei o pensie bună, o pensie mare, o pensie care asigură un trai decent. De asemenea, nu e suficient să ne intereseze doar cei care muncesc azi, ci să nu fim preocupaţi de generaţiile viitoare. Copiii de azi vor plăti pensiile celor care muncesc astăzi şi de aceea trebuie să avem sau şi de asta trebuie să avem un sistem de educaţie eficient, care să producă o forţă de muncă bine calificată. Este una din direcţiile politicii noastre, o pensie decentă pentru cei care au muncit ieri, un salariu decent pentru cei care muncesc astăzi şi o educaţie bună pentru cei care vor muncii mâine. Când am preluat guvernarea, puterea de cumpărarea a românilor era 58% din media europeană. După un an de guvernare, puterea de cumpărare a crescut la 62%, iar până la finalul mandatului, în 2020, propunerea noastră, să ajungem la 70% din media puterii de cumpărare din UE. După primul an de guvernare (...) numărul medicilor care îşi depun dosarele pentru a pleca din ţară a scăzut cu 70%', a detaliat Dragnea.

El a mai spus că PSD este şi va rămâne principalul partid care face justiţie socială pentru cei care muncesc, pentru cei care pun economia în mişcare şi contribuie activ la dezvoltarea României.

Proiectul Growth - Creştem România reunită

'Vreau acum să vă vorbesc despre un proiect, tinerilor cred că o să le placă, celor de vârsta mea s-ar putea, deocamdată să se uite Proiectul Growth - Creştem România reunită. Doar creşterea salariilor nu este doar o condiţie suficientă pentru reunirea României. Susţinerea forţei active din societate înseamnă mult mai mult şi avem un proiect mai amplu pentru români, Proiectul Growth, care pe lângă creşterea veniturilor, are în vedere multe alte măsuri pentru români. Proiectul vizează în ansamblu viaţa celor care muncesc, are în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru salariaţi, facilităţi pentru deplasarea la locul de muncă, deduceri pentru asigurări de sănătate private. Proiectul pe care îl lansăm astăzi are în vedere crearea unor condiţii adecvate pentru creşterea copiilor celor care muncesc şi să înţelegem cu toţii că societatea noastră s-a schimbat foarte mult, rolul femeii s-a diversificat foarte mult. (...) Iar noi, în PSD, începem să ştim din ce în ce mai bine ce încep să însemne femeile în politică şi în funcţiile de conducere ale statului', a arătat preşedintele PSD.

Dragnea a mai spus că toate schimbările profunde vin cu necesitatea unor noi politici publice.

Pachet special de măsuri de sprijin pentru tineri

'Crearea unor condiţii adecvate pentru creşterea copilului (...) asigurarea transportului pentru elevi, nu doar în mediul rural. (...) Vedem cu toţii că marile oraşe din România sunt sufocate de traficul infernal şi în special dimineaţa. (...) De asemenea, condiţii excepţionale de educaţie pentru elevi şi studenţi şi venituri din ce în ce mai mari pentru dascăli. Un pachet special de măsuri de sprijin pentru tinerii români, care să îi ajute să îşi îndeplinească cele trei dorinţe fundamentale pe care le are orice tânăr de oriunde din această lume: să aibă un loc de muncă bine plătit şi să îşi poată deschide o afacere profitabilă, să îşi poată permite o locuinţă doar a lui. Growth trebuie să propună alternativă pentru orarul ghişeelor după orele de lucru obişnuite, astfel încât să-i poată deservi pe cei care muncesc. Proiectul vizează, de asemenea, o reducere drastică a birocraţiei, astfel încât salariaţii să nu-şi mai consume timpul liber la cozi interminabile', a mai arătat preşedintele PSD.

[citeste si]

În context, el a susţinut că proiectul i l-a prezentat prima dată lui Mircea Geoană, în 2009.

Ce trebuie să facă statul român

N-a fost lăsat să câştige alegerile şi n-am putut să-l punem în practică. Este de fapt un program care cuprinde şi legiferează ce trebuie să facă statul român pentru fiecare cetăţean din această ţară din momentul în care se naşte şi până la sfârşitul vieţii, în primii doi, trei ani de viaţă, la grădiniţă, la şcoală, la liceu, la facultate, când ajunge părinte, începe să muncească, când îşi face concediile, când are nevoie de sistemul de sănătate, când se întâmplă să devină şomer, când îşi deschide o afacere sau oricând are nevoie de sprijin sau asistenţă, când relaţionează cu sistemul public, când devine pensionar şi, de fapt, din momentul în care se naşte până când îşi încheie viaţa. (...) Vă îndemn pe toţi să lucrăm împreună la acest proiect, pe care de săptămâna viitoare o să-l lansăm în lucru', a anunţat Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel