Domnule Cioloș! Iertați-o pe marea campioană Lipă!

elisabeta lipă
elisabeta lipă

Președintele Iohannis, când cântă imnul, duce mâna la inimă. În aceeași țară, un ministru dă o circulară prin care interzice intonarea imnului la competițiile sportive naționale. Cum ar suna acest ordin în Statele Unite, unde se duce mâna la inimă, dar se intonează și imnul, la Super Bowl, la meciurile de baschet sau de baseball?

Nu contează că aceste două gafe aruncă în aer eforturile guvernului de a părea tehnocrat și național. În fond, dacă nu candidați, ce vă pasă de imaginea guvernului?

Problema este că păstrând-o în guvern îi dați ocazia ministrului Lipă să distrugă definitiv imaginea sportivei Elisabeta Lipă. Cei tineri nu vor ține minte că a pus fanfara să cânte imnul național pe stadioane din străinătate, atunci când a luat aurul, ci că a interzis să se cânte imnul pe stadioanele din România.

Cu cât o țineți mai mult la minister, cu atât îi dați ocazia să se compromită mai tare. Poate singură nu își dă seama că postul o depășește. Poate, din spirit de sacrificiu, rămâne în echipa guvernamentală. Nu vă folosiți de naivitatea sau devotamentul ei. Iertați-o, dacă nu știe ce face, nu fiți egoist, dacă ea vrea să rămână. Dați-i drumul, acasă.

P. S.

Legea obligă la intonarea imnului, la competițiile internaționale, dar nu interzice intonarea acestuia, la cele naționale. Dacă o făcea, în loc de circulară, trebuia dată o ordonanță de urgență, prin care să fie abrogată aberația, nu imnul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel