Deficit excesiv. Teodorovici îl acuză pe Ciţu de FAKE NEWS. "Comisia Europeană a confirmat oficial..."

Eugen Teodorovici, ministru de finanţe în Guvernul Dăncilă, l-a acuzat pe Florin Cîţu de propagarea unor ştiri false cu privire la procedura de deficit excesiv. 

"Din seria PNL-isme și AntiRomânisme - Fake news 9: "Deficitul este la PSD-ul rău, iar Planul este la PNL-ul bun".

Realități:

În ultimele două luni ale anului 2019 guvernul PNL a forțat, prin creșterea exagerată și total nejustificată a cheltuielilor, declanșarea iminentă a procedurii de deficit bugetar excesiv. Nu știm încă de ce, dar pentru asta am propus o Comisie de anchetă.

Comisia Europeană a confirmat oficial că nu a primit din partea autorităților române un Plan pentru reducerea deficitului bugetar, deși selfie-Cîțu anunțase că a agreat și depus acest Plan.", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook. 

Clarificări

"Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022 NU reprezintă Planul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar excesiv!

Strategia cuprinde numai țintele de deficit pentru următorii 3 ani asumate de România și acceptate de Comisia Europeană, dar NU și Planul de măsuri concrete de creștere a veniturilor și reducere a cheltuielilor pentru a atinge obiectivul de scădere treptată a deficitului până la ținta de sub 3% în anul 2022.

Planul de măsuri pe următorii 3 ani urmează a fi prezentat de România într-o perioadă de 6 luni de la lansarea procedurii de deficit, adică până în luna septembrie a acestui an.

Concluzie:

Chiar dacă hârtia suportă multe neadevăruri și mesajele rostite de la o tribună, în fața camerelor sau în mediul virtual, suportă multe inepții, totuși, atunci când un răspuns oficial al unei instituții europene confirmă că ministrul de finanțe al țării tale bate câmpii, chiar e de toată jena.", a mai scris ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel