De ce se pun două cruci la morminte. Motivul pentru care mulţi o păstrează şi pe cea din lemn

Foto: Freepik
Foto: Freepik

În lume  există numeroase superstiții, tradiții și obiceiuri legate de înmormântări, . Cu siguranță românii mereu s-au întrebat care este rolul celor două cruci puse la mormânt, una fiind din lemn, iar cealaltă din piatră. Ei bine, iată care este motivul pentru care se practică acest lucru.

Ce semnifică cele două cruci de la mormânt: cea din piatră și cea din lemn? Potrivit istorisirilor și scrierilor biblice, Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe o cruce din lemn, în Golgota. Astfel, crucea are o semnificație importantă, fiind un semn comun și reprezentant al creștinismului. Istoria s-a rescris, astfel că oamenii au introdus crucea de lemn în semn de obligație la înmormântări, ajungând să fie folosită inclusiv în ziua de azi.

Crucea de lemn de la mormânt nu trebuie să rămână acolo definitiv, după șase luni ea trebuie să fie înlocuită cu una din piatră sau marmură, totul pentru a trece peste negura timpului. Totuși, majoritatea oamenilor obișnuiesc să păstreze în continuare crucea de lemn, chiar dacă, ulterior, a fost pusă și una din piatră.

De ce se sapă groapa la 2 metri sub pământ

Exceptând curiozitatea referitoare la cele două cruci așezate la mormânt, o altă regulă de bază la înmormântări o reprezintă faptul că decedații sunt îngropați la 2 metri sub pământ. Totuși, în spatele acestui obicei se află câteva explicații, oferite chiar de oamenii de știință.

Unul dintre motivele pentru care cei morți sunt îngropați la nici mai mult, nici mai puțin de 2 metri sub pământ este ciuma din Londra, din anul 1665, oricât de bizar ar suna. Oamenii care mureau de ciumă erau îngropați la 2 metri sub pământ, considerând că această distanță este suficientă pentru opri focarul de infecție să iasă la suprafață și pentru a împiedica animalele să dezgroape cadavrele. De asemenea, în măsurătoarea britanică, 2 metri înseamnă 6 picioare. (n.r. - 6 feet long).

Jaful de morminte, un alt motiv

În perioada secolelor VXIII-XIX, jaful de morminte devenise un obicei extrem de practicat. Astfel, pentru a fi păstrat în siguranță cadavrul, distanța de 2 metri a fost considerată mai mult decât suficientă pentru a împiedica hoții să îl dezgroape și să fure obiectele de valoare, informează shtiu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel