De ce să mănânci iaurt la micul dejun. Cori Grămescu, beneficii: Există studii!

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a explicat care sunt beneficiile iaurtului pentru organism și de ce ar trebui să îl consumăm la micul dejun.

"Iaurtul ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun sau gustare. Este una dintre cele mai sănătoase variante de a consuma produse lactate. Păstrează conţinutul de calciu şi proteine din lactate, dar este mai uşor digerat pentru că este deja un produs fermentat. În plus, prin procesul de fermentare, iaurtul conţine bacterii sănătoase, probiotice, care ne ajută să întreţinem un mediu echilibrat la nivelul florei intestinale. Iaurtul îmbogăţit cu bifidobacterii, câtă vreme este consumat regulat, ajută la menținerea sănătăţii digestive şi este o sursă excelentă de micronutrienti esenţiali.

Iaurtul conţine calciu şi vitamina D, care sunt importante în reducerea riscului de osteoporoză. Există studii care au demonstrat efectele benefice pe care lactobacilii şi bifidobacteriile le au în cazul disconfortului digestiv. Ele mai reușesc și să regleaze procesele inflamatorii din colon, optimizează timpul de tranzit al alimentelor şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Prin optimizarea pH-ului mediului intern, poate acţiona ca un întăritor al întregului sistem imun", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Ce alimente să consumi când ai probleme hormonale. Cori Grămescu: Nu vă veți îngrășa, chiar dacă mâncați pe săturate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel