Urmărește emisiunea live


De ce nu o demite Dacian Cioloș pe ministrul LIPSĂ

În perioada relativ scurtă de când sunt la guvernare, miniștrii lui Dacian Cioloș s-au remarcat mai mult prin gafe. Prestația lui Guseth în comisie, fotografia de grup a guvernului, declarația de doi lei a dnei Paliu, declarațiile dnei Prună, a dlui Biriș, premierea handbalistelor, gafa cu finanțarea POR, cea cu comandamentul de iarnă, cea cu domiciliul ministrului Mediului, în Statu-Palmer-Barbă-Cot, adică la Bruxelles, nu în Statul numit România, ministrul de Interne, cu taberele de refugiați,  dar și cu acuzații de plagiat, misiunea economică nucleară din Germania, bătaia de cui în talpă de la Ministerul Culturii...

Și au fost două luni de miere în care tehnocrații nu a fost siliți să ia măsuri dure sau să răspundă la situații de criză. S-au faultat singuri, cum se spune. Ce-o să se întâmple când vor apărea probleme, situații limită, în care miniștrii  trebuie să alerge cu răspunsurile, nu să se împiedice de propria limbă.

De ce nu profită Dacian Cioloș s-o schimbe pe Elisabeta Lipă, care a marcat cea mai mare gafă guvernamentală? Și-ar mai consolida imaginea pe dimensiunea națională, după atâtea acuzații de bruxelism și corporatism multinațional. Nu poți să spui că dna Lipă, după câtă expertiză arată, ar aduce un plus guvernului. Ar fi cel mult un ministru LIPSĂ, dacă nu ar ieși în față cu gafe cum a fost interzicerea imnului.

În primul rând, fiindcă îl lasă PSD: opoziția este ca și inexistentă. Parlamentarii dorm în vacanță, conducerea partidului ar putea fi asigurată de Blaga. Cel mut ca o lebădă, nu cel care s-a ascuns în spatele Alinei Gorghiu ca un urmărit general. Atenția publicului este deturnată de codul portocaliu de viscol, mai uită lumea, vine alt scandal.

Al doilea motiv: ar supăra UDMR. Faza cu imnul bucură aliatul din Parlament , de ce să sancționeze autorul?

Al treilea: dacă începe acest proces, apare riscul unei demiteri pe săptămână. Așa că mai logică ar fi o remaniere, în care se rezolvă mai multe cazuri, la pachet. Întrebarea este ce surprize îi vor mai face miniștrii lui Cioloș, până trece vremea să poată veni cu remanierea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel