De ce nu e bine să mănanci fructe înainte de masă

Fructele reprezintă o parte importantă a unei alimentații sănătoase. Acestea joacă un rol crucial în promovarea unei sănătăți bune, oferind organismului vitamine și antioxidanți esențiali, care ajută organismul să lupte împotriva bolilor.

În ciuda tuturor acestor beneficii, timpul ideal de a mânca fructe a devenit o sursă de controversă, iar unii oameni sfătuiau ca anumite fructe să fie consumate la anumite momente pentru a avea beneficii sănătoase. În plus, unii oameni afirmă că trebuie să mănânci fructe pe stomacul gol pentru ca organismul să folosească în mod adecvat substanțele nutritive pe care le conțin.

Ar trebui să mănânc fructe înainte de mese sau după masă?

Unul dintre cele mai populare mituri este acela care se referă la faptul că cel mai bine este să mâncăm fructe pe stomacul gol. În caz contrar, fructele determină încetinirea procesului de digestie pe termen nelimitat, prin urmare fermentarea alimentelor din stomac duce la balonare. Nu este adevarat. Da, fructele încetinesc digestia din cauza fibrelor dietetice pe care le conțin și este un lucru bun. Mai mult, consumul de fructe la masă nu încetinește digestia pe termen nelimitat.

Fructele consumate înainte de masă ajută la pierderea în greutate

Deși nu există dovezi științifice care să susțină faptul că fructele consumate înainte sau după masă este mai sănătos, există suficiente dovezi pentru a arăta că consumarea de fructe înainte de mese este utilă pentru pierderea în greutate. Motivul este că atunci când mâncați fructe înainte de masă, vă satisfaceți parțial foamea datorită fibrelor dietetice pe care fructele le conțin, reducând astfel cantitatea de alimente pe care o consumați în mod normal. Ca rezultat, mâncați mai puține calorii și acest lucru cu timpul, împreună cu exerciții, vă va ajuta să pierdeți o greutate.

Concluzie

Este important ca fructele să facă parte din dieta zilnică. Acestea conțin substanțe nutritive esențiale pentru o creștere și o funcționare corespunzătoare a corpului. Nu există dovezi care să susțină niciuna dintre afirmațiile cu privire la momentul cel mai potrivit pentru a mânca fructe. Mai mult, dacă doriți să scăpați în greutate, este mai bine să începeți să mâncați fructe înainte de mese. De asemenea, dacă aveți diabet de tip 2, cel mai bine este să combinaţi fructele cu o sursă de proteine, fibre sau grăsimi pentru a controla modul în care zahărul este eliberat în sângele dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel