Cum să recunoşti usturoiul chinezesc. Tot ce trebuie să ştii

Ana Vasilescu / 17 mai 2019 / 18:06 Salveaza PDF Comentarii
usturoi
Descriere foto: usturoi

Usturoiul chinezesc este poate fi un adevărat pericole pentru sănătate. Acesta conţine foarte multe substanţe toxine, substanţe care pot provoca diverse leziuni ale organismului. Iată cum îl putem recunoaşte. 

Usturoiul chinezesc conţine bromură de metil, o substanţă chimică foarte toxică, folosită împotriva dăunătorilor. Expunerea la concentrații mari poate provoca leziuni ale sistemului respirator și ale sistemului nervos central, chiar moarte. Potrivit ONU, este de 60 de ori mai dăunătoare decât clorul și este baza CFC (clorofluorocarburi).

Usturoiul din China este, de asemenea, contaminat cu plumb, sulfuri și alți compuși nesiguri. Usturoiul chinezesc poate fi tratat cu inhibitori de creștere și supus la temperaturi scăzute, precum și supra-depozitare. Depozitarea excesivă este deosebit de problematică, deoarece nivelurile de alicină, unul dintre principalii constituenți ai usturoiului, responsabili de beneficiile pentru sănătate, încep să scadă în timp.

Caracteristici usturoi chinezesc


Din fericire, puteți observa cu ușurință diferența dintre usturoiul proaspăt crescut agricultor și usturoiul importat. Usturoiul proaspăt are unele rădăcini rămase în partea de jos, este mai greu decât usturoiul importat şi este mult mai gustos şi aromat.

Usturoiul chinezesc nu are nicio rădăcină, deoarece au fost tratate, este mult mai uşor şi mai puţin bulbos. De asemenea, este mai puţin aromat decât usturoiul crescut de agricultori. 

 


Te-ar putea interesa






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82