Cresc sau scad pensiile de la 1 septembrie. Cazanciuc - Fenechiu, ceartă în direct. "PNL cum a votat?" / "Omorâţi România!"

Senatorii Robert Cazanciuc şi Daniel Fenechiu, de la PSD, respectiv PNL, s-au contrat în direct pe tema măririi punctului de pensie de la 1 septembrie. Deşi liberalii spun că pensiile vor creşte cu 14 la sută, social democraţii afirmă că, de fapt, punctul de pensie va scădea cu 26 la sută. Asta din moment ce legea spune că de la 1 septembrie pensiile trebuie să crească cu 40 la sută. 

Daniel Fenechiu le-a reproşat social-democraţilor că vând iluzii românilor, promiţându-le o creştere a pensiilor cu 40 la sută. 

Social democraţii se apără şi spun că în Parlament, liberalii nu au votat împotriva acestei legi. Ba mai mult, spune Robert Cazanciuc, creşterea cu 40 la sută a pensiilor a fost prinsă în bugetul pe 2020. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

R. Cazanciuc: Este o diminuare a pensiei, cu 26 la sută. 

D. Fenechiu: Le-aţi vândut o iluzie oamenilor! 

R. Cazanciuc: Dle Fenechiu, cum a votat PNL? A votat împotriva acestei iluzii? 

D. Fenechiu: Eu la Senat cred că am votat împotrivă. 

R. Cazanciuc: Eu vă întreb cum a votat PNL. 

D. Fenechiu: Ne-am opus! 

R. Cazanciuc: Împotriva iluziei? Haideţi, dle Fenechiu, nu aţi fost împotrivă. 

D. Fenechiu: Ba da, haideţi să ne uităm! 

R. Cazanciuc: Aţi susţinut de la începutul anului, prin domnii Cîţu şi Orban, că sunt bani în buget. La rectificarea din aprilie, aţi spus că sunt prinşi banii în buget. Unde s-au dus? 

D. Fenechiu: Păi banii erau prinşi. Cum unde s-au dus? Criza sanitară şi economică a făcut ca un efort extraordinar să devină imposibil.

R. Cazanciuc: Ne batem joc? Ne batem joc de oameni? 

............................................................................................................

R. Cazanciuc: Cât timp există democraţie, şi în Parlament este o majoritate votată de popor, poporul se va opune acestui demers de diminuare a pensiilor. 

D. Fenechiu: Nu este diminuare. Vorbim de bani care ajung în buzunar, nu de iluzii. 

Preşedintele interimar al Senatului a anunţat că va duce la Guvern o petiţie semnată de 800.000 de pensionari pentru ca pensiile să crească cu 40 la sută. 

D. Fenechiu: Deci PSD reprezintă poporul, nu? 

R. Cazanciuc: Dle Fenechiu, păi cine altcineva? PNL-ul care taie pensiile pe model PDL? Scoateţi PDL-ul din PNL. 

D. Fenechiu: Nu este treaba dvs cine e în PNL. Nu e problema dvs cine e în PNL. Eu nu vin să vă spun pe cine să scoateţi din PSD. Eu vă spun doar atât. Aţi creat o iluzie nesustenabilă. Toţi economiştii spun că nu se poate majora cu 40 la sută. Dacă reuşiţi să rupeţi strategia Guvernului, le veţi mări cu 40 la sută. Omorâţi România, oameni buni. Şi o să le explicaţi românilor că v-aţi pus mintea să demonstraţi că iluzia nu e iluzie. Pensionarii ştiu că nu se poate, nu vă jucaţi cu speranţele oamenilor. 

R. Cazanciuc: Adică românii au fost naivi când au crezut ce a spus premierul în ianuarie, că banii sunt în buget?

D. Fenechiu. Banii erau în buget, dar situaţia economică era alta. 

R. Cazanciuc: Dl Cîţu ştie unde s-au dus banii din coşul de pensii. 

D. Fenechiu: Era o iluzie făcută de dna Vasilescu, că poţi majora pensiile cu 40 la sută. Am bugetat pentru că era o lege care trebuia bugetată. Între ianuarie şi august s-au întâmplat nişte lucruri. La PSD nu se văd! Realitatea pesedistă e diferită de realitatea pe care o vedem noi. Probabil că cineva are dreptate. Românii care cred că noi luăm banii şi îi ducem acasă, probabil vă vor vota pe dvs. 

R. Cazanciuc: Dom'le, unde sunt banii? 

Cei doi au fost întrerupţi de Radu Tudor, care le-a cerut să  nu mai vorbească unul peste altul, pentru că  nu se înţelege nimic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel