Creatorul robotului ION, premiat la Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România

Foto: Captură YouTube
Foto: Captură YouTube

Sabin Dima, creatorul robotului ION, a fost premiat la Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România.

Sabin Dima a primit Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT, în cadrul celei de-a X - a Ediții a Galei Premiilor Marii Loji Naționale din România, pentru dezvoltarea primei tehnologii blockchain din lume cu model de validare biometrică și pentru crearea soluției ION, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială, anunță Marea Lojă Masonică din România.

„Sunt onorat și emoționat să fiu în fața dumneavoastră și să primesc acest premiu în numele lui ION. Mulțumesc în numele meu și al întregii echipe.

În calitate de inițiatori, am dorit să demonstrăm lumii întregi beneficiile pe care inteligența artificială le poate aduce cetățenilor. Pornit de câțiva cercetători ce și-au dorit să dea ceva înapoi României, am reușit să punem atât România, cât și Guvernul României pe paginile celor mai importante publicații din lume. În foarte scurt timp, ION a devenit ambasador al României într-un domeniu în care avem foarte mult de recuperat. El a devenit un exemplu de bune practici de folosire a tehnologiei în procesul de guvernare și democrație.

CITEȘTE ȘI     -    Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, observație interesantă despre noul program de guvernare sub conducerea premierului Ciolacu

Sunt peste 4000 de specialiști ce au aplicat să intre în echipa lui ION. Știm cu toții că problema României este că ne pleacă valorile, iar ION a reușit să atragă atenția acestor valori. S-a oferit să lucreze voluntar în acest proiect. Am reușit să creăm un produs unic la nivel global, lucru confirmat și de vicepreședintele Nvidia, ce ne-a vizitat atât pe noi, cât și pe ION, lucrăm cu Nvidia să dezvoltăm acest proiect.

Acest premiu ne dă încredere să continuăm și deschide optimist primii pași pe care ION urmează să-i facă la nivel internațional. Țările de Jos au anunțat la o conferință ONU că vor să adopte această tehnologie. Săptămâna viitoare vom merge la Oxford, să prezentăm în fața cercetătorilor și studenților o inovație românească. Voi da mai departe acest premiu unei echipe de cercetători români ce vor reuși să-l învețe ceva nou pe ION.

Cred că avem un potențial extraordinar, cred că suntem o țară foarte creativă și vom munci să atingem acest potențial și să facem concurență chiar și celor mai mari state“, a spus Sabin Dima.

CITEȘTE ȘI     -      Bălănescu (MLNR), mesaj despre Raluca Turcan, ministrul Culturii, la Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel