Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, observație interesantă despre noul program de guvernare sub conducerea premierului Ciolacu

Radu Bălănescu  Foto: Crișan Andreescu
Radu Bălănescu Foto: Crișan Andreescu

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, a făcut o observație interesantă despre noul program de guvernare sub conducerea premierului Marcel Ciolacu.

 

Fără a face politică, Prof. univ. dr. Radu Bălănescu a spus că se bucură că a văzut o preocupare, în noul program de guvernare, către niște domenii esențiale - sănătate, cultură, educație.

„Am citit noul program de guvernare. Mă bucur, fără a face politică, să spun că am văzut o preocupare intensă pentru ceea ce înseamnă sănătate, educație, cultură, domenii de activitate pe care Marea Lojă Națională din România și le-a asumat în a le sprijini în societatea civilă. Este un lucru foarte important că aceste lucruri se întâmplă”, a zis Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale.

Un Nobel românesc

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment foarte important - Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România 2023. Despre acest eveniment, Remus Borza a spus că este un Nobel românesc.

„Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, eveniment ajuns la a X - a ediție, a devenit datorită anvergurii, notorietății și respectabilității un proiect identitar, nu doar pentru masonerie ci însăși pentru societatea românească în ansamblul ei. Este un proiect de excepție, unic în complexitate și abordare ce reunește toate forțele creatoare de valoare ale mediului universitar, academic si cultural. Din acest motiv, încă de acum zece ani, îndrăzneam să spun despre Gală, că reprezintă un veritabil Nobel românesc. Sper ca după aceasta ediție, să fim de acord cu toții, că așa stau lucrurile.

În fiecare an, ne străduim să premiem excelența în 7 domenii vitale pentru destinul nostru colectiv. Să recunoaștem și să recompensăm cercetarea originală, actul de creație și devoțiunea în slujba patriei, onorându-i așadar pe acei români care creează valoare, care inspiră și motivează tinerele generații, care modelează destine și vieți. În această Gală, recunoaștem și prețuim munca asiduă pe care nominalizații și cei premiați au depus-o în parcursul lor profesional. Reprezintă veritabile modele pentru noi toți în efortul asumat de a redefini limitele cunoașterii. Fiecare dintre premianți reprezintă o poveste de succes unică, plină de sacrificii, dedicare și perseverență.

Acești oameni nu s-au complăcut în mediocritate ci au demonstrat că cercetarea, studiul și implicit cunoașterea, nu au limite. Ei au avut curajul să-și urmeze visurile, deplini conștienți că prin ceea ce fac, creează o lume mai bună pentru noi toți.

Desigur, cercetarea nu are limite, dar nici granițe. Ne bucură faptul că în marile universități, laboratoare și institute de cercetare ale lumii, regăsim români de excepție, citim despre ei în revistele de specialitate. O parte dintre ei sunt prezenți astăzi la Ateneul Român ca nominalizați și premianți. Ei nu au uitat nicio clipă că sunt români, că o parte din succesul lor se datorează și școlii românești. De aceea, suntem cu toții datori, printr-un efort asumat la nivel politic, social și mental, să creăm o nouă Românie, o Românie a elitelor, a meritocrației, a formatorilor de conștiințe și identitate națională. O Românie educată, europeană și prosperă", a transmis Remus Borza, într-un editorial pentru DCNews.ro. 

Vezi aici evenimentul transmis live pe DC News:

VEZI ȘI: Previziunea lui Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale, despre viitorul României: Nu fac politică, o spun ca cetățean / video - https://www.dcnews.ro/previziunea-lui-radu-balanescu-marele-maestru-al-marii-loji-nationale-despre-viitorul-romaniei-nu-fac-politica-o-spun-ca-cetatean-video_916383.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel