Urmărește emisiunea live


ANM. Cod portocaliu de furtună şi averse în 4 judeţe, marţi; Cod galben de vreme instabilă, în zone din 10 judeţe

foto pexels
foto pexels

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de averse şi grindină, valabilă în zone din 4 judeţe. De asemenea, ANM a emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează alte 10 județe.

Potrivit prognozei ANM, în intervalul orar 12:00 - 20:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad, va fi valabil Codul portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Cantităţile de apă vor fi între 40 - 70 l/mp, local, în intervale scurte de timp. În intervalul 11:00 - 23:00, va intra în vigoare un Cod galben de vreme instabilă.

Perioade cu instabilitate atmosferică accentuată se vor manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului. Sunt posibile și vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, dar şi în Oltenia. Cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi izolat de peste 30 - 40 l/mp.

Care sunt județele vizate de atenționarea Cod galben

Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj şi Vâlcea sunt judeţele vizate de atenţionarea Cod galben.

Meteorologii subliniază că astfel de fenomene se vor mai semnala, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În zona de vest instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi în a doua parte a zilei de miercuri.

Marți, între orele 11:00 - 23:00, în București este prognozată o vreme frumoasă şi caldă, cu cer variabil și unele înnorări după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Vezi și - ANM: prognoză pentru perioada 29 mai - 11 iunie

Perioada dintre datele 29 mai - 11 iunie va rămâne sub semnul instabilităţii atmosferice, transmite luni Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Media temperaturilor maxime în zona Banatului va creşte de la 23 - 24 de grade spre valori în jurul a 26 de grade, în 1 şi 2 iunie. Apoi, va urma o uşoară răcorire a vremii. 

Între 29 mai - 8 iunie, temperaturile minime vor fi între 12 - 13 grade. După data de 8 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime va crește până la 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezelor şi ale serilor. VEZI continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel