Urmărește emisiunea live


Clotilde Armand, "primarul Degeaba. Nicio diferenţă faţă de un administrator de bloc". Consilierii locali PNL Sector 1, atacuri dure

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand a fost criticată de consilierii locali ai PNL Sector 1. Aceştia spun că primarul mută bani de la investiţii cruciale pentru sector către... spaţiile verzi, dar şi că "nu este nicio diferenţă între dânsa şi un administrator de bloc". 

"Ne aflăm la peste 2 luni de la aprobarea bugetului Sectorului 1 şi credem că este momentul potrivit să facem o analiză, o radiografie a situaţiei economice şi a investiţiilor din cadrul primăriei Sectorului 1. Cu atât mai mult cu cât azi, pe ordinea de zi, Consiliul Local are supusă aprobării prima rectificare bugetară din acest an. 

Vă supun atenţiei 3 aspecte esenţiale. În primul rând, analizând investiţiile, modul în care a fost cheltuit banul public în Sectorul 1, vă rog să reţineţi o cifră esenţială. Şi anume că doar 8,6 milioane din cei 563 milioane pe care Primăria Sectorului 1 îi are disponibili pentru proiecte de dezvoltare au fost cheltuiţi până acum. Este o cifră care ne îngrozeşte. Suntem la jumătatea anului, şi doar 1,5% din banii din dezvoltare au fost cheltuiţi. 

În al doilea rând, prin rectificarea propusă de primarul Sectorului 1, se îngroapă încă un proiect dorit de cetăţeni şi aşteptat de peste cinci ani de zile, anume modernizarea lifturilor din Sectorul 1. De ce spun asta? Mare parte din suma alocată pentru modernizarea lifturilor este acum mutată către flori, iarbă, spaţiile verzi din sector. Ce vreau să spun este că la acest moment întreţinerea spaţiilor verzi are un buget generos pentru tot anul, aproximativ 100 milioane. 

Al treilea punct este faptul că se sacrifică şi aproximativ 300 de locuri de parcare. Sunt banii luaţi de la parcări şi duşi către spaţii verzi, suplimentând un buget deja suficient pentru întreg anul 2022", a declarat Ramona Porumb, viceprimarul sectorului 1, din partea PNL. 

"Nu vedem diferenţa între doamna Armand şi un administrator de bloc"

"Dacă vă vine să credeţi, în şase luni primarul Armand a cheltuit doar 1,5% din bugetul de investiţii al Sectorului 1. Anul trecut a cheltuit doar 6%. Probabil anul viitor va fi negativ acest procent. Dacă se poate şi aşa ceva! Se pare, însă, că grijile doamnei primar sunt plata salariilor şi a facturilor. Nu ne dăm seama care e diferenţa între dna Armand şi un administrator de bloc. Poate administratorii chiar fac şi proiecte constructive pentru blocurile de care se ocupă. Ce ne-a şocat la rectificare este că primarul Armand se focusează pe a lua bani de la investiţii, mutând 16 milioane de lei de la parcări la spaţii verzi. Plantează iarbă, copăcei, panseluţe, după bunul mers al lucrurilor. Se pare că dna Armand a fost prinsă în vraja primăriei şi şi-a dat seama că a planta panseluţe e cel mai eficient mod de a face administraţie locală. O felicităm, dar nu vom vota o asemenea nerozie. 

Aş vrea să aduc aminte că dna Armand blochează proiectele consilierilor PNL: 9 anul acesta, 22 în total. Amintesc parcările pentru biciclete, transparenţă decizională, pieţe volante, reabilitare parc Brătianu. Vrea bani pentru panseluţe, dar nu reabilitarea unui parc. Nu prea înţelegem acest lucru", a punctat şi Dinu Gheorghe, preşedintele Comisiei de Buget. 

"Primarul Degeaba..."

"Primarul Degeaba, cum a numit-o domnul Bobonete (VEZI MAI MULTE AICI). Dânsa voia să ia strada pe care locuieşte dânsul şi să o asfalteze, de la Primăria Generală, dar la 200 m nord sunt alte 20-30 de străzi care aparţin sectorului 1 şi care tot neasfaltate sunt de ani de zile. Revenind, primarul Degeaba, pe partea de urbanism, o putem considera şi laşă în acest moment. Pentru că a venit cu PUD-uri în consiliu, dar le-au expirat avizele. Nu putem vota ceva cu aviz expirat. Dânsa le-a adus, deşi ştia că au avizele expirate. Într-adevăr, în Sectorul 1, oamenii care vor să îşi facă o casă stau de 1 an şi jumătate după aceste PUD-uri", a punctat şi Daniel Ciungu, consilier local PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel