Cine crede în Dumnezeu, răspunde mai bine la tratamentele psihiatrice

ruga
ruga

Pacienții credincioși răspund mai bine la tratamente psihiatrice pe termen scurt, comparativ cu pacienții care nu cred în Dumnezeu, potrivit unui studiul de la Harvard Medical School, Boston.

 "Pacienții mai credincioși aveau rezultate mai bune în urma tratamentelor, simțindu-se mai bine cu propria persoană și suferind mai puin de depresii și stări de anxietate", a declarat David Rosmarin, psihiatru și coordonatorul studiului, pentru LiveScience.com.

Cercetătorii din Boston au menționat însă că rezultatele acestui studiu nu pot demonstra explicit o relație de cauză - efect între credință și eficiența tratamentelor psihiatrice.

În ce a constat studiul

Studiului a monitorizat 159 de pacienți de la spitalul McLean din Belmont, Massachusetts. Pacienții primeau tratament pentru diferite afecțiuni de ordin psihiatric, printre care depresia și anxietatea.

Participanții la studiu au fost rugați să-și cuantifice, pe o scardă de cinci grade, credința în Dumnezeu și aşteptările pe care le au cu privire la eficiența tratamentului primit. Cercetătorii au evaluat starea de bine a fiecărui pacient - stare definită prin nivelurile înregistrate de depresie, anxietate și tendințe autodistructive - la începutul și finalul experimentului.

Pacienții care si-au exprimat credință în Dumnezeu aveau o șansă de două ori mai mare de a răspunde pozitiv la tratamentul administrat, conform lui David Rosmarin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel