Chris Kraft, primul director de zbor al NASA, a decedat la vârsta de 95 de ani

Primul director de zbor al NASA, Chris Kraft, care a jucat un rol esenţial în Statele Unite în cursa pentru cucerirea spaţiului, a murit luni, la vârsta de 95 de ani, imediat după cea de-a 50-a aniversare a primului pas făcut de om pe Lună, a anunţat agenţia spaţială americană deplângând pierderea unei "comori naţionale", relatează marţi AFP.

Christopher Columbus Kraft, pe numele său complet, s-a alăturat NASA în 1958. El a creat Centrul de control al NASA din Houston, legendarul "Mission Control", folosit pentru zborurile americane cu echipaj uman.

"Statele Unite au pierdut cu adevărat o comoară naţională astăzi, odată cu moartea unuia dintre primii pionieri ai NASA", a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine, citat luni într-un comunicat. 

"Chris a făcut parte din nucleul dur al echipei care a ajutat ţara noastră să trimită oameni în spaţiu şi pe Lună, iar moştenirea lui este inestimabilă", a mai spus el.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au împlinit 50 de ani de la misiunea Apollo 11 şi aselenizare, pe 20 iulie 1969, la ora 20:17 GMT, când modulul lunar Eagle, cu Neil Armstrong şi Buzz Aldrin la bord, a aterizat pe suprafaţa satelitului natural al Terrei. Armstrong a ieşit din modul câteva ore mai târziu, punând piciorul pe Lună la ora 02:56 GMT, luni, 21 iulie 1969 - o oră târzie pentru Statele Unite şi în mijlocul nopţii pentru Europa.

Cea de-a 50-a aniversare a dat naştere la numeroase evenimente şi conferinţe în Statele Unite, într-un moment în care NASA încearcă să se mobilizeze pentru o nouă cucerire a Lunii. De asemenea, agenţia spaţială americană intenţionează să ajungă pe Marte în 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel