Chirieac: "USR încearcă să-l transforme în paratrăsnetul nemulţumirilor din România. Atacul REZIST se va intensifica. Sper că nu se va coborî în stradă"

protest
protest

Analistul Bogdan Chirieac a comentat strategia USR din ultima perioadă. 

În ultimele săptămâni pe diferite medii s-au propagat diferite mesaje de inspiraţie USR-istă, referitoare la creșterea ratelor pe care românii le plătesc la bănci. Aceștia îi nominalizează în mesajele promovate pe paginile de socializare pe președintele României, Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, președintele PSD și Nicolae Ciucă, președintele PNL și șef al Guvernului. Se vorbește despre incompetență si se folosesc diverse alte caracterizări. Atacul este accentuat de multe ori pe președintele Iohannis. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat să comenteze la România TV aceste mesaje transmise de USR. 

"Astea sunt aberaţii, mă iertaţi! Sunt cam nedemne de un partid european. Cum poţi să spui asta preşedintelui Klaus Iohannis? Pe un om ales de poporul român nu poţi să-l numeşti aşa! Se merge la extrem tocmai pentru a trezi o parte a electoratului  "facebook " care e dezamăgită şi care-şi face foarte puţin simţită prezenţa acum, la modul practic. Astfel de declaraţii sunt regretabile la cum regretabilă, în opinia mea, este şi decizia preşedintelui Iohannis de a nu-i invita pe liderii USR la Cotroceni. Da, l-au jignit, nu e în regulă deloc. Este inacceptabilă această jignire pe care preşedintele USR a adresat-o preşedintelui României. Totuşi, acolo e o instituţie - instituţia prezidenţială. Acolo nu inviţi omul. Inviţi, în cazul de faţă, un preşedinte de partid parlamentar."

De ce "se dă" în Iohannis dacă nu mai candidează?

Moderatorul România TV l-a întrebat pe analist care ar fi scopul atacurilor dacă președintele Klaus Iohannis nu va mai candida. 

Bogdan Chirieac a explicat: "Pentru că celelalte partide se gândesc să mai facă vreo alianţă pentru a se lipi la putere. Cu Iohannis nu mai e cazul. Şi încearcă să-l transforme în paratrăsnetul nemulţumirilor din România şi să tureze acest motor al nemulţumirii care să readucă electoratul USR interesat de acest partid. Atacul REZIST se va intensifica. Urmează şi domnul Simion... Fiindcă altfel nu rezistă în sondaje. Iar sondajele sunt necruţătoare. Eu sper doar că nu se va coborî în stradă."

Reamintim că BNR a majorat, în 8 noiembrie 2022, dobânda-cheie la 6.75%, nivel record al ultimilor 12 ani. Decizia luată în ultima ședință de politică monetară va afecta toți românii cu rate la bănci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel