Cele mai periculoase produse de frumusețe pe care le folosim aproape zilnic

Fotografie de la Emma Bauso: Pexels
Fotografie de la Emma Bauso: Pexels

Când vine vorba de produse de înfrumusețare, termenul ”non-toxic” poate fi greu de descifrat.

Când apelăm la produsele de înfrumusețare avem tendința de a ignora ingredientele sau nocivitatea unora dintre ele.

Rimelul

Potrivit Listeverse, bagheta ta de rimel se contaminează când o folosești! Bacteriile cresc și se dezvoltă în mediul întunecat și umed al tubului de rimel. Chiar dacă multe produse cosmetice conțin conservanți care încetinesc creșterea germenilor, bacteriile se vor acumula în timp. Acest lucru poate duce la anumite boli bacteriene, cum ar fi chisturile oculare.

Atenție la datele de expirare! De asemenea, aruncați rimelul după patru până la șase luni (maximum) de la prima deschidere a tubului. Faceți-o mai devreme dacă observați aglomerație sau orice modificare a texturii, culorii sau mirosului. Rimelul trebuie aruncat și înlocuit, indiferent de cantitatea rămasă în tub sau de cât ați plătit pentru el!

CC Creams

Pentru multe persoane cremele CC — numite și creme pentru corectarea culorii sau pentru îngrijirea complexă — sunt o alegere naturală. Cremele CC acționează în general ca trei în unu, cu protecție solară, cremă hidratantă și fond de ten.

Folosite pentru a trata orice imperfecțiune, cum ar fi roșeața și cearcănele, cremele CC au atras mulți fani. În mod tragic, acesta este locul în care măreția cremelor CC se termină, în special pentru anumite mărci.

Unele mărci majore de cremă CC sunt periculoase din cauza prezenței acrilamidei. Acrilamida apare în anumite alimente vegetale, cum ar fi cartofii, unele cereale și cafeaua. Se formează atunci când aceste produse sunt gătite perioade lungi de timp sau la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, se adaugă și articolelor precum cosmeticele și materialele plastice și a fost asociat cu cancerul! 

Alte ingrediente de urmărit în cremele CC sunt oxibenzona și palmitatul de retinil (vitamina A). Oxibenzona, care se găsește în aproximativ 20% din cremele CC, este un ingredient de protecție solară utilizat pe scară largă, care poate pătrunde în piele, poate provoca reacții alergice ale pielii și poate perturba hormonii.  Cel mai bine este să săriți peste cremele CC cu aceste ingrediente.

Lacul de unghii

Lacurile de unghii conțin substanțe chimice dăunătoare care pot provoca daune, de la pur și simplu decolorarea unghiilor la cauzarea unghiilor subțiri și casante, până la ceva mai dăunător. În anumite tipuri de lac de unghii, s-au găsit niveluri ridicate de stiren. Folosit în esență în producția de materiale plastice și cauciuc, stirenul a fost asociat cu iritarea pielii, a ochilor și a tractului respirator superior. Expunerea pe termen lung la stiren poate afecta negativ sistemul nervos central, provocând dureri de cap, oboseală, slăbiciune, depresie, pierderea auzului și leziuni ale nervilor.

Soluția de îndepărtare a lacului de unghii conține în general lucruri precum acetona izopropil, care poate irita ochii și plămânii, și acetat de etil, care acționează ca un sistem respirator și iritant pentru ochi. Un alt ingredient posibil, metil etil cetona, poate fi o neurotoxină.

BB Creams

Un alt produs cosmetic, BB Cream, a surprins lumea când a apărut acum aproximativ un deceniu, zburând de pe rafturi când a ajuns pe piețele occidentale. Multe mărci de frumusețe s-au aruncat apoi în vagonul BB, sperând să profite de abundența clienților care luptă pentru produs. Ca și cremele CC, acestea sunt comercializate ca un produs de frumusețe ”all-in-one” care acționează ca ser, hidratant, primer, reparator de piele, fond de ten și protecție solară. 

Pe lângă arome și oxibenzonă (deja menționate în această listă), toate aceste articole conțin metilizotiazolinonă. Metilizotiazolinona este o substanță chimică utilizată pe scară largă care provoacă răspunsuri hipersensibile și irită pielea, ochii și plămânii. Aceasta este o altă substanță care este restricționată în Europa. Un alt avertisment pentru această substanță teribilă este că, în testele de laborator, a fost considerată o potențială neurotoxină. Pe lângă machiajul lor chimic, aceste creme chiar nu fac așa cum au promis, deoarece multe dintre ele sunt făcute cu ingrediente ieftine și sintetizate și chiar nu sunt concepute pentru a vă hrăni pielea.

Gloss-ul pentru buze

Unele gloss-uri conțin citral. Chiar dacă citralul este un ingredient natural derivat din surse vegetale, acesta poate duce totuși la reacții alergice potențial grave. Simptomele unei reacții alergice la citral pot include erupții cutanate, vezicule, mâncărimi ale pielii și umflarea ochilor și a buzelor. Este important să fii conștient de faptul că doar pentru că ceva este natural nu înseamnă că este complet sigur sau fără efecte secundare. Adesea este adevărat opusul. În plus, unele gloss-uri conțin plumb, cadmiu, crom, aluminiu și alte cinci metale toxice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel