Află în articol care sunt cele 4 băuturi pe care trebuie să le eviți în timpul unui val de căldură.
Temperaturile ridicate sunt extrem de periculoase. Probabil știi că nu trebuie să umbli pe afară la amiază, că trebuie să folosești protecție solară și să te hidratezi bine. Dar când vine vorba de acest ultim punct, experții spun că există anumite băuturi pe care ar trebui să le eviți cu totul în timpul unui val de căldură pentru a reduce riscul de a experimenta efecte adverse. Citiți mai departe pentru a afla ce nu ar trebui să beți niciodată pe vreme foarte caldă.
VEZI ȘI: Caniculă şi disconfort termic în Bucureşti. Urmează averse si descărcări electrice
O margarita sau o bere rece ca gheața pare modalitatea perfectă de a vă răcori într-o zi arzătoare, dar experții avertizează că alcoolul în timpul unui val de căldură este cea mai proastă alegere, scre bestlifeonline.com.
Alcoolul este un diuretic dovedit, ceea ce înseamnă că va crește producția de urină și, prin urmare, vă drenează corpul de apă. Potrivit Crucii Roșii Americane, "Acest lucru este valabil mai ales despre bere, care deshidratează organismul".
Și dacă lucrați afară, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sfătuiesc să nu consumați alcool "în decurs de 24 de ore după lucru la căldură", deoarece poate "crește riscul de îmbolnăvire".
Potrivit Clinicii Mayo, "ca substanță chimică, cofeina crește producția de urină, ceea ce înseamnă că este un diuretic. Dar majoritatea cercetărilor sugerează că lichidul din băuturile cu cofeină echilibrează efectul diuretic al nivelurilor tipice de cofeină".
Dar totul depinde de cât de obișnuit este corpul tău cu cafeina. Dacă bei cafea sau ceai zilnic și le echilibrezi cu multă apă, probabil că poți să consumi aceste băuturi cu moderație în timpul unui val de căldură. Cu toate acestea, dacă corpul tău este sensibil la cofeină, aceasta ar putea avea un efect major de deshidratare.
Băuturile carbogazoase conțin, de asemenea, cofeină și, prin urmare, trebuie evitate În plus, sucurile sunt de obicei foarte bogate în zahăr, ia cercetările arată că acesta poate duce la deshidratare suplimentară.
"Acest lucru se datorează probabil interacțiunii zahărului și apei în interiorul celulelor. Aportul mai mare de zahăr face ca celulele din organism să transfere mai multă apă și să te facă să urinezi mai des", explică Medical News Today.
De fapt, un studiu din iulie 2016 publicat în Jurnalul American de Fiziologie a constatat că băuturile răcoritoare agravează deshidratarea și cresc leziunile renale.
Cofeina este din nou de vină aici.
"Unele băuturi energizante conțin mult mai multă cofeină decât porțiile standard de cafea, ceai sau băuturi răcoritoare", avertizează CDC.
De asemenea, ar putea conține și mai mult zahăr decât băuturile răcoritoare. Rețineți, totuși, că băuturile energizante și băuturile pentru sport sunt două lucruri diferite. Acestea din urmă conțin electroliți, care pot "înlocui sarea și mineralele pe care le pierzi în transpirație", notează Crucea Roșie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu