Ce s-a mai întâmplat în lume în materie de știință și tehnologie. Scurt rezumat al celor mai recente știri din domeniul inovației

foto: Freepik
foto: Freepik

Reuters: Racheta alimentată cu metan, robotul chirurgical magnetic și o descoperire arheologică au stârnit interesul oamenilor.

Reuters a compus un scurt rezumat al celor mai noi inovații din tehnologie și domeniul științei. Potrivit acesta, racheta alimentată cu metan, robotul chirurgical și o descoperire arheologică.

Tezaur numismatic roman, descoperit în bagajul unor căutători de comori. A fost deschis dosar penal
https://www.dcnews.ro/tezaur-numismatic-roman-descoperit-in-bagajul-unor-cautatori-de-comori-a-fost-deschis-dosar-penal_935347.html

Racheta alimentată cu metan a companiei chineze LandSpace trimite sateliți în orbită

Sâmbătă, o rachetă dezvoltată de LandSpace Technology a lansat trei sateliți în orbită, marcând un moment de referință pentru start-up-ul chinez de rachete private în testarea vehiculului său care utilizează metan și oxigen lichid, pentru a evalua pregătirea sa pentru lansări comerciale. Succesul acestei misiuni ar putea consolida încrederea investitorilor în metan ca un combustibil potențial pentru rachete, fiind considerat capabil să reducă costurile și să ofere suport rachetelor reutilizabile într-un mod mai curat și mai eficient.

Robotul chirurgical magnetic face debutul internațional într-un spital din Chile

Un robot care utilizează magneți puternici pentru a efectua intervenții chirurgicale mai puțin invazive și mai eficiente a efectuat prima procedură internațională, respectiv înlăturarea unei vezici biliare, la un spital public din Chile în această săptămână, conform afirmațiilor companiei care a dezvoltat tehnologia. Platforma chirurgicală MARS de la spitalul Luis Tisne din Santiago le permite chirurgilor să "atașeze un mic magnet la organe, precum ficatul, și să utilizeze brațe robotice cu magneți puternici pe abdomenul pacientului pentru a manipula organele în afara căii de acces", potrivit Levita Magnetics, start-up-ul cu sediul în California care a creat acest robot.

Fosilele arată că tinerii dinozauri dezmembrati erau în stomacul unui văr al lui T. rex

Cu aproximativ 75 de milioane de ani în urmă, în ceea ce este acum provincia Alberta din Canada, tânărul Gorgosaurus știa ce își dorea pentru cină. Acest văr temut al lui T. rex se hrănea cu juvenili de dimensiunea unei curci, provenind dintr-un dinozaur cu pene și erbivor numit Citipes. Datorită abundenței acestei prăzi, Gorgosaurus putea fi selectiv în privința hranei sale. El dezmembrase Citipesul neajutorat și înghițise picioarele sale bogate în carne, ignorând restul carcasei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel