Cât timp se fierb legumele. Durata corectă pentru fiecare în parte. Ai procedat așa până acum?

Pentru a te putea bucura pe deplin de proprietățile nutritive ale legumelor, trebuie să știi exact cât să le fierbi. Iată timpii de fierbere de care trebuie să ții cont atunci când gătești.

Durata prelucrării termice a legumelor nu trebuie prelungită deoarece scade calităţile nutritive ale mâncărurilor.

Durata fierberii pentru mai multe tipuri de legume:

1. Cartofii - 30 minute

2. Sfecla necurăţată - 1 oră şi 10 minute

3. Varza tăiată felii - 15 minute

4. Morcovul netăiat - 25 minute

5. Ștevia - 10 minute

6. Conopida întrega -  20-25 minute

7. Varza albă tăiată - durata înăbuşirii este de 1 oră

8. Varza murată - 2 ore

*Aceste reguli au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!

Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel